Görüntüler Türkiye'den! Yaban keçisi… Tilki… Kurt… Çakal… Sayıları arttı! Çok nadir görülen hayvan böyle görüntülendi
Son dakika haberi... Kayseri'de, Aladağlar Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda çok nadir görülen türler de artık objektiflere takılıyor. Birçok canlı türüne ev sahipliği yapan alan zamanla doğal bir biyolojik üretim istasyonu haline geldi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Kayseri Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, alanın 2005 yılında korunmaya alınmasıyla bölgede yalnızca yaban keçilerinin değil farklı türlerin de sayısında artış gözlemlenmeye başlandı.
2000'li yılların başında birçok olumsuz etken nedeniyle yok olma tehdidi ile karşı karşıya kalan bölge habitatında, bugün alanın simgesi haline gelen ve sayıları binlerle ifade edilen yaban keçilerinin sayısı 2003 yılı resmi kayıtlarına 23 olarak geçmişti.
Yaban keçilerinin sayısındaki artış beraberinde tilki, kurt, çakal ve benzeri etçil hayvanların sayılarını da olumlu yönde etkilerken, çok nadir görülen vaşak türleri de artık objektiflere takılabiliyor.
Son günlerde yaban keçisi sayısındaki artışla öne çıkan Aladağlar Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda ekipler tarafından gözlenen vaşak kayıt altına alındı.
Birçok canlı türüne ev sahipliği yapan alan zamanla doğal bir biyolojik üretim istasyonu haline geldi.
SÜRÜ HALİNDE ORTAYA ÇIKTILAR
Bir zamanlar silah sesleri ile yankılanan Hakkari bölgesinin terörden temizlenmesiyle birlikte artık yaban hayvanları sürü halinde görünmeye başlandı.