Ev yoğurdunun faydaları nelerdir?
Ev yoğurdunun faydaları saymakla bitmezken, en önemlisi ise kansere karşı verdiği savaş olarak ifade edildi. Özellikle gelişim aşamasında çocukların tüketmesi gereken yoğurt evde yapılıyorsa bir o kadar daha katkılı oluyor. Fabrika yapımı yoğurt yerine evde yapılanların tercih edilmesini söyleyen uzmanlar, kemik gelişiminde önemli yer edinen yoğurt için kritik uyarılarda bulundu.
Giriş Tarihi: 12.12.2018 11:02
Güncelleme Tarihi: 12.12.2018 11:11
Ev yoğurtdunun faydaları kemik gelişiminde gözle görülür şekilde fark ediliyor. Özellikle ev yoğurdunun kansere karşı büyük mücadelesi uzmanların parmak bastığı bir nokta.
BAĞIRSAKLARI KORUYOR
Katkı maddesinden uzak evde yapılan doğal yoğurtlar, hazır yoğurtlara göre daha yüksek miktarda probiyotik içeriyor. Bu bağırsak dostu bakteriler ise, bağırsak duvarında bulunan ve besin emilimini sağlayan villusların yapısını koruyarak bağırsak hareketlerini düzenliyor. Bu sayede kabızlık, ishal, hazımsızlık gibi sıkıntıların da önüne geçiyor.
YAĞ YAKIMINDA DESTEKLEYİCİ
Yoğurt içerdiği kalsiyum sayesinde özellikle karın bölgesinde oluşan yağlanmanın azaltılmasında etkili oluyor. Yapılan çalışmalar diyetlerinde yoğurt tüketenlerin, tüketmeyenlere oranla kilo kaybının daha fazla olduğunu gösteriyor.
TANSİYONU OLANLARA ÖNERİ
Amerikan Kalp Vakfı'nın yaptığı ve 15 yıl süren bir çalışmada, düzenli yoğurt tüketmenin yüksek tansiyon riskini azalttığı ve her gün bir kase yoğurt tüketen kişilerin büyük tansiyonlarının normal değerlerde olduğu ortaya konuluyor. Yoğurdun sağladığı bu etkinin, içerdiği yararlı bakteriler sayesinde olduğu düşünülüyor.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR
Yoğurt, bağışıklık sistemini destekleyen, hastalık ve enfeksiyon gibi durumlarla savaşan T hücrelerinin aktivasyonunu artırıyor ve daha güçlü hale getiriyor. Bağırsak sağlığı için önemli dost bakteriler sayesinde de bağışıklığı destekleyerek vücudu enfeksiyona karşı dirençli hale getiriyor. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiren immunoglobulin A'dan da zengin bir besin