Esenyurt’ta tüyler ürperten katliamda yeni gelişme! Kayınpederi ile kayınvalidesini parçalayıp dolapta saklamıştı

Kayınpederi ile kayınvalidesini katlettikten sonra cansız bedenlerini parçalara bölüp derin dondurucuda gizleyen 35 yaşındaki İran uyruklu cani Mohammad Khodarahmi ile maktullerin kızları olan iki zanlının yargılandığı davaya devam edildi. Davanın tek tutuklu zanlısı olan damat Mohammad Khodarahmi'nin akıl sağlığının yerinde olup olmadığı Adli Tıp Kurumu tarafından araştırılacak.

Esenyurt’ta tüyler ürperten katliamda yeni gelişme! Kayınpederi ile kayınvalidesini parçalayıp dolapta saklamıştı 1

İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu 12 Mayıs 2020'de Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bir ihbarda bulundu.

Esenyurt’ta tüyler ürperten katliamda yeni gelişme! Kayınpederi ile kayınvalidesini parçalayıp dolapta saklamıştı 2

PARÇALARA AYIP BUZLUĞA KOYDU

Gelen ihbarda Mohammad Khodarahmi'nin 63 yaşındaki kayınvalidesi Fatemeh Alıdadıshamsabadı ile 70 yaşındaki kayınpederi Sıavash Galeh Bakhtırı'yi üç ay önce Esenyurt'ta kaldığı evde katlettiğini ve cesetleri parçalara ayırarak buzluğa koyduğunu beyan ettiği ifade edildi.

Esenyurt’ta tüyler ürperten katliamda yeni gelişme! Kayınpederi ile kayınvalidesini parçalayıp dolapta saklamıştı 3

KOLİ BANDIYLA BOĞARAK ÖLDÜRDÜ

Koli bandıyla bantlayıp boğarak öldürdüğünü, olayı iki hafta önce kafasında tasarladığını anlattı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan İddianamede Mohammad Khodarahmi (35) hakkında canavarca hisle veya eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı. İddianamede ölenlerin kızları olan Shırın Galeh Bakhtıarı (40) ve Shahrazad Galeh Baktıarı'nın de (39) cinayette parmaklarının olduğu gerekçesiyle 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisleri talep edilmişti. Maktullerin kızlarının önceki celselerde tahliye edilmesiyle birlikte davanın tek tutuklusu damat oldu.

Esenyurt’ta tüyler ürperten katliamda yeni gelişme! Kayınpederi ile kayınvalidesini parçalayıp dolapta saklamıştı 4

Bakırköy Adliyesi 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Mohammad Khodarahmi Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmada maktullerin kızları olan tutuksuz sanıklar Shırın Galeh Bakhtıarı ve sanık Shahrazad Galeh Baktıarı ile taraf avukatları da hazır bulundu.

Esenyurt’ta tüyler ürperten katliamda yeni gelişme! Kayınpederi ile kayınvalidesini parçalayıp dolapta saklamıştı 5

"SÖYLEYECEK BİR SÖZÜM YOK"

Kendisine söz hakkı verilen sanık Mohammad Khodarahmi, söyleyecek bir şeyinin olmadığını ifade etti.

Esenyurt’ta tüyler ürperten katliamda yeni gelişme! Kayınpederi ile kayınvalidesini parçalayıp dolapta saklamıştı 6

"ANNE VE BABAMIZIN NAAŞLARINI İRAN'A GÖTÜRMEK İSTİYORUZ"

Maktullerin kızları olan sanıklar ise ifadelerinde, "Anne ve babamızın naaşlarını İran'a götürmek istiyoruz. Bu babamın vasiyetiydi. Adli Tıp Kurumu raporlarında anne ve babamın ölüm nedeni 'Adli vaka' olarak kayıtlara geçtiğinden cenazeleri İran'a götüremiyoruz. Bunun için raporda düzeltme yapılması gerekiyormuş. Bunun için de mahkemenin bu yönde karar vermesini istiyoruz" şeklinde konuştular.

Esenyurt’ta tüyler ürperten katliamda yeni gelişme! Kayınpederi ile kayınvalidesini parçalayıp dolapta saklamıştı 7

Maktullerin damadı olan tutuklu sanık Khodarahmi'nin avukatı mahkemeden müvekkili için cezai ehliyetinin olup olmadığı ile alakalı rapor alınmasını talep etti.

Esenyurt’ta tüyler ürperten katliamda yeni gelişme! Kayınpederi ile kayınvalidesini parçalayıp dolapta saklamıştı 8

AKIL SAĞLIĞININ YERİNDE Mİ?

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Khodarahmi için Adli Tıp Kurumu'ndan akli dengesinin yerinde olup olmadığı ile alakalı rapor hazırlanmasına ve maktullerin ölüm belgelerinde düzenleme yapılması için yazı yazılmasını istedi. Heyet sanığın tutukluk halinin de devam etmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

Esenyurt’ta tüyler ürperten katliamda yeni gelişme! Kayınpederi ile kayınvalidesini parçalayıp dolapta saklamıştı 9
Esenyurt’ta tüyler ürperten katliamda yeni gelişme! Kayınpederi ile kayınvalidesini parçalayıp dolapta saklamıştı 10