Esenyurt'ta ortalığı kan gölüne çeviren cani! Yolda gördüğü 9 kişiyi rastgele bıçakladı! Bakın daha neler yapmış neler

Esenyurt'ta 26 yaşındaki Abdullah Ören sokak sokak gezerek 9 saat içerisinde biri kadın, biri yabancı uyruklu olmak üzere 10 kişiyi bıçakladı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Aynı gün içinde gözaltına alınan Ören'in bıçakla saldırı anları güvenlik kamerasına yansırken evlerin camlarına taş fırlattığı da ortaya çıktı.

Esenyurt'ta ortalığı kan gölüne çeviren cani! Yolda gördüğü 9 kişiyi rastgele bıçakladı! Bakın daha neler yapmış neler 1

Edinilen bilgiye göre, 26 yaşındaki Abdullah Ören, 20 Ocak Cumartesi günü Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde bir doktorun odasını kullanılmaz hale getirdikten sonra kaçtı.

Esenyurt'ta ortalığı kan gölüne çeviren cani! Yolda gördüğü 9 kişiyi rastgele bıçakladı! Bakın daha neler yapmış neler 2

Polisin aradığı Ören dün Esenyurt'ta ortaya çıktı. Abdullah Ören Esenyurt'ta sokak sokak gezerek hiç tanımadığı kişileri bıçaklamaya başladı.

Esenyurt'ta ortalığı kan gölüne çeviren cani! Yolda gördüğü 9 kişiyi rastgele bıçakladı! Bakın daha neler yapmış neler 3

Ören Merkez, Süleymaniye, Bağlarçeşme ve İnönü Mahalleleri başta olmak üzere Esenyurt'un farklı noktalarında kısa aralıklarla bıçaklı saldırılar gerçekleştirirken geçtiği bazı sokaklarda ise evlerin camlarına taş fırlattı.

Esenyurt'ta ortalığı kan gölüne çeviren cani! Yolda gördüğü 9 kişiyi rastgele bıçakladı! Bakın daha neler yapmış neler 4

İlk saldırısını Süleymaniye Mahallesi'nde saat 09.15 sıralarında Çiğdem K.'ya gerçekleştiren Ören elindeki ekmek bıçağıyla akşam saatlerine kadar biri kadın, biri Suriye uyruklu olmak üzere 10 kişiyi bıçaklayarak yaraladı. Bazı kişilerin ise saldırıdan kaçarak kurtulduğu öğrenildi.

Esenyurt'ta ortalığı kan gölüne çeviren cani! Yolda gördüğü 9 kişiyi rastgele bıçakladı! Bakın daha neler yapmış neler 5

Saldırıda, Çiğdem K., Yusuf Aykut A., Mehmet Ü., Ayhan P., Harun A., Rojhat S., Murat A., Muhammed T., Efe Can U., Yaser E. olmak üzere toplam 10 kişi bıçakla yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Esenyurt'ta ortalığı kan gölüne çeviren cani! Yolda gördüğü 9 kişiyi rastgele bıçakladı! Bakın daha neler yapmış neler 6

Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Rojhat S. ile Murat A.'nın ise durumunun ağır olduğu belirtildi. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, son saldırısını Murat A.'ya gerçekleştiren Ören'i İnönü Mahallesi 330. Sokak'ta yakalayarak gözaltına aldı.

Esenyurt'ta ortalığı kan gölüne çeviren cani! Yolda gördüğü 9 kişiyi rastgele bıçakladı! Bakın daha neler yapmış neler 7

Gün boyunca Esenyurt'ta dehşet saçan şüpheli Abdullan Ören'i saldırı anları güvenlik kamerasına yansırken evlerin camlarına taş fırlattığı anlar ise cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Esenyurt'ta ortalığı kan gölüne çeviren cani! Yolda gördüğü 9 kişiyi rastgele bıçakladı! Bakın daha neler yapmış neler 8

Saldırıda y aralanan Suriye uyruklu Yaser Eljibawi, "Hastaneye gitmek için evimden çıktım, ameliyat için randevum vardı. Meydan mevkiine geldiğimde, arkamdan birisi gelip bir anda bıçak sapladı, onu görmedim. Ağrım var. Zamanla geçeceğini umuyorum." ifadelerine yer verdi.

Esenyurt'ta ortalığı kan gölüne çeviren cani! Yolda gördüğü 9 kişiyi rastgele bıçakladı! Bakın daha neler yapmış neler 9

"SOKAKLARDA YÜRÜRKEN ÖNÜME GEÇENE SALDIRDIM"
Olay günü daha önceden ailesiyle birlikte yaşadığı eski ev sahibinin evine gittiğini anlatan Abdullah Ören, "Bana kapıyı açmadılar. Bunun üzerine eve taş attım. Çok sinirlenmiştim. Sokaklarda yürürken önüme gelene saldırdım. Tam olarak ne yaptığımı hatırlamıyorum. Şimdi yaptıklarıma çok pişmanım." dedi.

Esenyurt'ta ortalığı kan gölüne çeviren cani! Yolda gördüğü 9 kişiyi rastgele bıçakladı! Bakın daha neler yapmış neler 10

Öte yandan şüphelinin 21 Ocak 2023 tarihinde Çam ve Sakura Şehir hastanesine giderek olay çıkardığı ortaya çıktı. Olay sırasında bir doktorun odasının camlarını kırarak tahrip eden şüphelinin doktorun 'beyaz kod' vermesi üzerine polis tarafından gözaltına alındığı belirlendi. Şüphelinin mevcutlu olarak çıkarıldığı adliyeden adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı tespit edildi.