En güzel kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidi tarifi
Mevlid Kandili ile birlikte ev hanımları kandil simidinin nasıl yapıldığı ile ilgili araştırmalarda bulunuyor. Peki kandillerin sembollerinden biri olan kandil simidi nasıl yapılır? Susamlı veya susamsız mahlepli veya mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılıyor? Kandil simidi yapımı ile ilgili tüm cevaplar haberimizde...
Kandil simidi yapımında hangi malzemeler kullanılır? Kandil simidi yapımında hamur nasıl yapılmalı? Kandil simidi için gerekenler neler? Bütün bu soruların cevabı haberimizde...
Kandil simidi için gereken malzemeler
200 gram tereyağı veya margarin, (oda sıcaklığında),
Yarım su bardağı yoğurt,
3 çay kaşığı kabartma tozu,
1 yumurta sarısı,
1 yumurta akı, (bir kasede hafifçe köpürmüş olarak çırpılmış),
1,5 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı toz seker,
2,5 su bardağı un,
1 tatlı kaşığı mahlep,
Çeyrek su bardağı susam,
Çeyrek su bardağı çörek otu,
Dilerseniz sadece susam ya da çörek otu kullanabilirsiniz.
Kandil Simidi Yapılışı
Susamı ayrı düz bir tabağa, çörek otunu ayrı düz bir tabağa koyup yayalım. Derin bir kabın içerisine un, mahlep ve kabartma tozunu koyup karıştıralım. Oda sıcaklığındaki yumuşak margarini başka bir kapta tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak pürüzsüz bir hale getirelim.
Yağın içerisine yoğurdu, yumurta sarısını, tuzu ve şekeri ekleyerek iyice karıştıralım.