En güzel kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidi tarifi

Mevlid Kandili ile birlikte ev hanımları kandil simidinin nasıl yapıldığı ile ilgili araştırmalarda bulunuyor. Peki kandillerin sembollerinden biri olan kandil simidi nasıl yapılır? Susamlı veya susamsız mahlepli veya mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılıyor? Kandil simidi yapımı ile ilgili tüm cevaplar haberimizde...

En güzel kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidi tarifi
En güzel kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidi tarifi

Kandil simidi yapımında hangi malzemeler kullanılır? Kandil simidi yapımında hamur nasıl yapılmalı? Kandil simidi için gerekenler neler? Bütün bu soruların cevabı haberimizde...

En güzel kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidi tarifi

Kandil simidi için gereken malzemeler

200 gram tereyağı veya margarin, (oda sıcaklığında),
Yarım su bardağı yoğurt,
3 çay kaşığı kabartma tozu,
1 yumurta sarısı,
1 yumurta akı, (bir kasede hafifçe köpürmüş olarak çırpılmış),
1,5 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı toz seker,
2,5 su bardağı un,
1 tatlı kaşığı mahlep,
Çeyrek su bardağı susam,
Çeyrek su bardağı çörek otu,
Dilerseniz sadece susam ya da çörek otu kullanabilirsiniz.

En güzel kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidi tarifi

Kandil Simidi Yapılışı

Susamı ayrı düz bir tabağa, çörek otunu ayrı düz bir tabağa koyup yayalım. Derin bir kabın içerisine un, mahlep ve kabartma tozunu koyup karıştıralım. Oda sıcaklığındaki yumuşak margarini başka bir kapta tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak pürüzsüz bir hale getirelim.

En güzel kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidi tarifi

Yağın içerisine yoğurdu, yumurta sarısını, tuzu ve şekeri ekleyerek iyice karıştıralım.

En güzel kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidi tarifi

Bu malzemelerin üzerine, un, mahlep ve kabartma tozundan elde ettiğimiz karışımını ekleyerek elimizle yoğuralım.

En güzel kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidi tarifi

Kulak memesinden biraz daha sert bir kıvamda olacak bir hamur hazırlayalım. Ceviz büyüklüğünde bezeler kopartarak elimizle yuvarlayalım. Kurşun kalem kalınlığından biraz daha kalın olacak biçimde uzun hamurlar yapalım.

En güzel kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidi tarifi

Hamurların iki ucunu birleştirip simit şeklini verelim. Hamurları uzatma işlemini biraz unlanmış mutfak tezgahının üzerinde de yapabiliriz.

En güzel kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidi tarifi

Uçlarını birleştirdiğimiz kandil simitlerinin iki tarafını da ilk önce yumurta akına, sonra ise susam ve/veya çörek otuna batıralım ve margarinle yağlayıp un serpip silkelediğimiz tepsiye dizelim. Aralarında biraz boşluk bırakmaya özen gösterelim.

En güzel kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidi tarifi

Sadece yumurta akına bulayıp yaparsak, sade kandil simitleri yapabiliriz. Hazırladığımız kandil simitlerini önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 ile 17 dakika civarında kızarana kadar pişirelim.Kandil simitlerinin dağılmamasını sağlamak için; tepsiyi fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.

En güzel kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidi tarifi

Hafif ılık hale gelince kandil simitlerini servis tabağına aktarabiliriz.

En güzel kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidi tarifi
En güzel kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidi tarifi
En güzel kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidi tarifi