Doktorun reçeteye yazamadığı eczanede satılmayan ilaç! Kelle paça nasıl yapılır? İşte ustasından antibiyotik deposu kelle paça tarifi
'Türkiye'de en çok sevilen çorba' araştırmasının sonucunda kelle paça zirvede yer aldı. Peki bu çorbanın tercih edilme nedeni ne? Antibiyotik deposu kelle paça çorbası nasıl yapılır? Detayları A Haber muhabiri Esra Keskin aktardı. İşte ustasından kelle paça çorbası tarifi...
Türkiye'nin çorba tercihi araştırıldı.
Yüzde 23,7 ile kelle paça çorbası zirvede yer aldı.
KELLE PAÇA NASIL YAPILIR?
- Kelle paça kuzunun kellesinden yapılır. Kellesi soyulur. Bir gün akşama kadar suda bekletilir kanı akar. Ondan sonra kazana yerleştirilir.
- Kazanda 8 saat gibi bir zaman yavaş ateşte kaynar. Kaynadıktan sonra etini kemiğinden ayırırız. Orijinal suyuyla beraber bu şekilde kaynatarak ikram ederiz.
Kelle paça çorbasının yanında olmazsa olmazlar da var.