CHP'li belediye vatandaşın sağlığıyla oynuyor! Sıcak hava Haramidere'deki kirlilik ve kokuyu arttırdı
CHP'li Esenyurt Belediyesi, 2 yıl önce başlatılan ıslah çalışmalarını bir türlü tamamlayamayınca bölge halkı çileden çıktı. Her yağmurla etrafın çamura döndüğünü, evlerin ise sular altında kaldığını belirten vatandaşlar, "Kimse penceresini açıp oturamıyor. Bunun bir çaresi bulsunlar" isyanında bulundular.
Esenyurt, Haramidere'de başlatılan ıslah çalışmaları bir türlü tamamlanamazken, sıcak hava ile genellikle simsiyah akan sudan yayılan pis koku bölgede oturanları zor durumda bıraktı.
Çevredekiler giderek daha çekilmez hale gelen koku nedeniyle sıcak havada pencere açamadıklarını, derenin yanından geçerken çok kötü olduklarını anlattı.
Çevre sakinlerinden Nizamettin Budur, "Söyleyecek bir şey yok. Sürekli lağım kokuyor. Köylerde bile böyle bir şey yok. Kokuyor bir de. Zor bir iş. Buradan zor geçiyorum" dedi.
Zübeyit Yılmaz da "Çalışma bir seneyi buldu. Burayı açtılar. Kokudan durulmuyor. Kimse penceresini açıp oturamıyor. Bunun bir çaresi bulsunlar" diye konuştu.
Habib Şare, "Olmaması gereken bir şey. Yerin altına da götürülebilir. Kokusu insanı rahatsız ediyor" dedi.