Cenaze evinde katliam! 16 yaşındaki çocuk annesi Melek Baştürk'ü kurşunladı! Mahkemede şok sözler
Samsun'da cenaze evinde kan donduran bir olay yaşandı. 16 yaşındaki V.S.K., annesi Melek Baştürk'ü cenaze evinin mutfağına girerek katletti. Cinayeti işleyen çocuğu babasının azmettirdiği üzerine yoğunlaşılırken, 16 yaşındaki katilin mahkemedeki sözleri ise kan dondurdu.
Samsun'un Ayvacık İlçesi'nde 1996 yılında başkasıyla resmi nikahlı olan Kenan K., Melek Baştürk'ü kaçırıp dini nikah kıydı. Çift, 2021'de ise anlaşamadıkları gerekçesiyle ayrıldı. Bir süre sonra Baştürk, tanıştığı N.T. ile dini nikah kıydı. Melek Baştürk, N.T.'nin yanına yerleşmek istedi. Bunu öğrenen Kenan K. ile Baştürk tartıştı. Melek Baştürk, 19 Temmuz 2023'te sözlü şiddete maruz kaldığı iddiasıyla emniyete gidip, uzaklaştırma kararı talep etti.
"YİNE BİR PLAN VAR"
27 Temmuz günü Melek Baştürk, kızı Ö.A. (21) ile birlikte Kenan K.'nin yaşamını yitiren üvey kardeşi Celal K.'nin cenazesine gitti. Melek Baştürk dini nikahlı olduğu N.T.'ye, "Yine bir plan var bakalım. Kenan K. yüz kere aradı, bu adam bana bir hile yapacak" mesajını attı. N.T. ise kızı Ö.A.'nın yanından ayrılmaması konusunda Baştürk'e telkinde bulundu.
ANNESİNE MUTFAKTA 5 KURŞUN!
Baştürk ile Kenan K.'nin çocukları V.S.K., otomobille annesinin bulunduğu cenaze evine geldi. V.S.K., tartıştığı annesini cenaze evinin mutfağında tabancayla ateş edip, 5 kurşunla vurarak öldürdü. V.S.K., aynı gün jandarmaya gidip teslim oldu. Karakola giden Kenan K. de jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Sevk edildikleri adliyede hakimliğe çıkarılan 2 şüpheliden V.S.K. tutuklandı, babası ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
İDDİANAME HAZIRLANDI
Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma tamamlanarak iddiana hazırlandı. İddianamede, V.S.K. hakkında 'Tasarlayarak kadına karşı kasten öldürme suçundan' ağırlaştırılmış müebbet, babası Kenan K. ile kendisini rahatsızlandığı sırada hastaneye götüren iş ortağı H.A.U. (59) hakkında ise 'Azmettirme' ile 'Tasarlayarak kadına karşı kasten öldürme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame hazırlandı. İddianame, Çarşamba Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
"KENDİSİNİ SUÇTAN KURTARMAYA YÖNELİK OLDUĞU ANLAŞILMAKTADIR"
İddianamede, "V.S.K.'nin annesini öldürme motivasyonuna babasının azmettirmesi sonucu ulaştığının değerlendirildiği, olay günü Celal K.'nin cenazesinin defnedilmesi, Kenan K.'nin kardeşinin cenazesi esnasında rahatsızlanmasının hayatın olağan akışına uygun olması, Kenan'ın rahatsızlandığı bahanesiyle Ö.A.'nin annesinin yanından uzaklaştırılması, N.T. ile Melek arasındaki yazışmalar karşısında Kenan K.'nin rahatsızlandığını öne sürerek hem kızı Ö.A.'yı yanına çektiğinin, hem de kendisini suçtan kurtarmaya çalıştığının ve cinayeti yukarıda anlatıldığı şekilde bir plan dahilinde V.S.K.'ye işlettiğinin, bu doğrultuda harekete geçen V.S.K.'nin planın icrasına sadık kalıp, eylemini kararlılıkla sürdürdüğünün, bu şekilde eylemin tasarlanarak işlendiğinin değerlendirildiği, bu suretle V.S.K.'nin atılı suçu işlediğine dair yeterli şüphe oluşturacak delil elde edildiği anlaşılmakta" ifadeleri de yer aldı.