İstanbul’da sıcaklık 31 dereceyi gördü: Sıcaktan bunalan vatandaşların denize girerek serinlediği Sarayburnu Sahili’nde yoğunluk
İstanbul'da hava sıcaklığının 31 dereceye ulaşmasıyla hafta sonunu değerlendirmek isteyen vatandaşlar Sarayburnu Sahili'ne geldi. Bazı vatandaşlar Boğaz'da denize girerken bazıları yürüyüş yaptı, balık tuttu ve sahilde ızgara yaktı.
İstanbul'da termometrelerin 31 dereceyi göstermesiyle sıcaktan bunalan vatandaşların adresi Sarayburnu Sahili oldu.
Sabahın erken saatlerinden itibaren sahilde yoğunluk oluşurken bazı vatandaşlar kayalıklardan Boğaz'a atlayarak serinledi.
KİMİ DENİZE GİRDİ, KİMİ BALIK TUTTU
Hafta sonunu Sarayburnu Sahili'nde değerlendiren vatandaşların bir bölümü denize girdi, bir bölümü ise sahilde yürüyüş yaptı.
Oltalarını yanlarına alan bazı vatandaşlar balık tutmayı tercih etti. Bazıları da Boğaz'da tuttukları balıkları sahilde ızgara yaparak pişirdi.
"SAHİLE ÇÖP ATILMASIN"
Havaların çok sıcak olması nedeniyle Sarayburnu'na geldiğini belirten Hüseyin Özyıldızlı, şunları söyledi:
"Havaların çok sıcak olmasından dolayı buralarda denize giriyoruz. Ancak akşamları buraya piknikçiler geliyor, çöplerini buralara bırakıyorlar. Bir de buralarda bizim için 50-100 metrede bir, denize rahat girebileceğimiz alan oluşturulmasını istiyoruz. İnsanlarımızın duyarlı olmalarını ve sahile çöp atmamalarını istiyorum."
"BURADA HERKES YÜZEMEZ"
Sarayburnu'nda herkesin yüzemeyeceğini belirten Süleyman Çelik, denizin açığa çektiğini söyledi.
Çelik, "Buraya hava sıcak olduğu için geldik, denize giriyoruz. Buraya yüzme bilmeyen gelmesin. Burada herkes yüzemez. Deniz açığa çekiyor. Haberlerde iki hafta önce gösterilmişti, burada 18 yaşında bir genç öldü." dedi.