Bilim Kurulu üyeleri önerdi! Maske takmayana ceza yolda!
Türkiye'de normalleşme sürecine rağmen, koronavirüs vaka sayılarında günlük 900 direnci bir türlü kırılamıyor. Bilim Kurulu üyeleri, direncin kırılması için maske takmayanlara ceza uygulanmasını teklif etti.
Koronavirüs yasaklarının kaldırılmasının vaka tablosuna yansımasında 'korkulanın olmadığı' belirtilirken, günlük vaka sayılarında yaşanan durağanlık ve 900'lü rakamlardaki direncin kırılamamasında yüzde 20'lik bir kesimin kuralları ihmal etmesinin etkili olduğu ifade edildi.
Türkiye genelinde 1 Haziran'dan itibaren uygulamaya giren açılımların, vaka sayılarına etkisinin bu hafta ortasına kadar alınması öngörülmüştü. Önceki gün yapılan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu toplantısında da, açılımların etkisi masaya yatırıldı.
Birçok sınırlamanın kaldırılması ile birlikte tüm Türkiye'de yaşanan yoğunluğun vaka tablosunda olumsuz değişime yol açmamasına rağmen, vaka sayılarının belli bir bantta takılıp kaldığına dikkat çekildi.