Badem şurubu nasıl yapılır?

Osmanlı döneminde de sıkça badem şurubu satılır ve tüketilirmiş. Kolay hazırlanan be lezzetli olan badem şurubunun tarifini sizler için derledik.

Badem şurubu nasıl yapılır?

Osmanlı döneminde de sıkça badem şurubu satılır ve tüketilirmiş. Kolay hazırlanan be lezzetli olan badem şurubunun tarifini sizler için derledik.

Badem şurubu nasıl yapılır?

Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen bademin şurubu da yapılır ve severek içilir. Çerez olarak da bolca tüketilen bademin şurup hali tatlı istediğini bastırmak için de oldukça etkilidir.

Badem şurubu nasıl yapılır?

Yapılışı zahmetli ama içimi çok güzel olan badem şurubunu yapmak için sıcak suda kabukları ayıklanıp bembeyaz kalan bademler büyük havanlarda ezilir, daha sonra suyla boza gibi yoğurulup tülbentte sıkılır, kalan posaya yine su konup özü bitene kadar bu işleme devam edilirdi.

Badem şurubu nasıl yapılır?

Şekerden koyu bir şerbet pişirilirdi. Sonra sıkılan badem sütü karıştırılıp kaynatıldıktan sonra cam şişelere konur, ağzı sıkıca kapatılır, kilerlerde serin ortamda saklanırdı.

Badem şurubu nasıl yapılır?

İçilmek istendiğinde bardağa yarım şurup konup üzerine soğuk su ilave edilerek içilirdi. Kışında kaynatılıp üzerine tarçın konup sıcak tüketilirdi.

Badem şurubu nasıl yapılır?

Malzemeler:
-500 gram badem
-8 bardak su

Badem şurubu nasıl yapılır?

-4 su bardağı toz şeker
-1 çorba kaşığı dolusu acı badem

Badem şurubu nasıl yapılır?

Yapılışı:
Havana veya parçalayıcıya tatlı ve acı bademi koyun, güzelce ezin, biraz da suyla ezin, bembeyaz su çıkmasını sağlayın. Daha sonra süzün, çıkan badem sütünü ayrı bir yere koyun.

Badem şurubu nasıl yapılır?

Bir tencereye şekeri, suyu koyup kıvamlı bir şerbet olana kadar kaynatın. Badem sütünü de ilave edin, biraz daha kaynatın, kışın sıcak yazın soğuk tüketin.

Badem şurubu nasıl yapılır?

Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Yayınları/İstanbul'un 100 Lezzeti-Nilgün Tatlı