Armudun faydaları
Armut iri yaprakları ağaçta yetişen bir meyve türüdür. Armut genel anlamda herkes tarafından tüketilmesi sevilen bir meyve türüdür. Armut sert ve yumuşak olarak her koşulda tüketilebilen bir meyve çeşididir. Armutun sağlığımıza sayısız faydası bulunmaktadır.
İşte armutun faydaları…
Kabuğu meyvesinden faydalı
Armut kabukları soyulmadan tüketilmesi gereken meyveler arasında yer alır. Yapılan araştırmalara göre armut kabuğunun etli kısımlara oranla 3-4 kat daha fazla besleyici ve yararlı madde içerdiği ortaya çıkmıştır.
Kabuğu bolca lif içerir
Armut kabuğunda bolca lif miktarı bulunmasından dolayı sindirime iyi geldiği bilinmektedir.
İltihap önler
Aynı zamanda armut kabuğunun iltihap önleyici özelliği vardır. Yemeklerin içerisine armut kabuğu ekleyerek vücudunuzun iltihaplanmasını önleyebilir, vücudunuzda bulunan iltihabı söküp atabilirsiniz.
C vitamini kaynağıdır
C vitamininin vücudumuz için ne kadar önemli olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Armut içerisinde yüksek miktarda C vitamini bulundurur. Bu durumda da armut, yaraları iyileştirici özelliği ve bağışıklık sistemini güçlü tutmasıyla bilinir.