Aman dikkat! Bunları yemeden önce 2 kere düşünün! Kansere davetiye çıkaran bu besinleri çok fazla tüketiyoruz
Kanser en fazla rastlanan kötü hastalıklar arasında bulunuyor. Çok ciddi kayıplara yol açan olan kanserin etkilerini en aza düşürmekte beslenmenin oldukça etkisi var. Bilerek ya da bilmeden tükettiğimiz pek çok yiyecek kansere götürüyor. Mide kanserinin oluşmasına sebep olabilen etkenlerden olan tuzlu yiyecekleri sandığımızdan daha fazla tüketiyoruz. Kansere davetiye çıkaran yiyecekleri gördüğünüzde inanamayacaksınız! Peki kanseri önlemek mümkün mü? İşte kansere sebep olan yiyecekler ve kanser belirtileri...
Severek tükettiğimiz yiyeceklerin sağlımıza doğrudan etkisi var. Gereğinden fazla tuzlu ve yağlı yemekler özellikle mide için çok rahatsız edici durumlara yol açmaktadır. Sağlıksız beslenme reflü, ülser benzeri rahatsızlıklara sebep olabilirken mide kanserinde de ciddi bir rol üstlenmektedir. Dünya üzerinde en sık rastlanan 5. kanser türü olan mide kanserini önlemek için doğru beslenmeye özen göstermek gerekmektedir.
KANSER RİSKİYLE İLİŞKİLİ
Uzmanlar yediğiniz yiyeceklerin mide kanseri riskinizi etkileyebileceğini söylüyor. Amerikan Klinik Onkoloji Derneği (ASCO), " Tuz oranı yüksek bir diyet yemek mide kanseri riskinin artmasıyla bağlantılıdır" diyor. "Bu, kurutma, tütsüleme, tuzlama veya dekapaj yoluyla korunmuş yiyecekleri ve ilave tuz oranı yüksek yiyecekleri içerir."
TUZLA KORUNMUŞ GIDALAR KANSER RİSKİNİ ARTIRIYOR
Uluslararası Dünya Kanser Araştırma Fonu bu bağlantıyı şöyle açıklıyor: "Bilim adamları, tuzla korunmuş gıdalardan kaynaklanan artan mide kanseri riskinin, koruma sürecinde gıdaları besleyen çok miktarda tuz içermelerinden kaynaklandığına inanıyorlar. Deneysel araştırmalar, tuzun vücuda zarar verdiğini göstermiştir. Tuz mide zarını kaplar ve gelişirse mide kanserine dönüşebilen lezyonlara neden olur."
DÜŞÜNDÜĞÜMÜZDEN ÇOK TUZ TÜKETİYORUZ
Bununla birlikte, vücudunuzun bu temel işlevleri tamamlamak için sadece biraz sodyuma ihtiyacı vardır ve çoğumuz diyetlerimizden ihtiyaç duyduğumuzdan fazlasını alırız. Dünya Kanser Araştırma Fonu, "Tuz tüketimini bu şekilde ölçmek çok zor, çünkü tuz alımımızın çoğu, farkında olmadan gıdalarda 'gizli' durumda," diye açıklıyor. Raporlar, ne kadar tuz yediklerine bakılmaksızın, "tuzlu yiyecekleri tercih eden kişilerde mide kanseri riskinin arttığını" gösterdi.
KANSERİ ÖNLEMEK MÜMKÜN
Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan kanseri önlemek için sağlıklı beslenme hayati rol oynuyor.