19 yıllık cinayet çözüldü! Öğretmen Akçay’ın katili bulundu
19 yıl önce kaybolan matematik öğretmeni Hikmet Akçay'ın, ortaokulda öğretmenliğini yaptığı Esin B. tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü ortaya çıktı. Akçay'ı öldürdükten sonra cesedi bir bavula yerleştirip Silivri'deki boş bir arazide yakan Esin B., kan donduran cinayeti tüm ayrıntılarıyla itiraf etti. İşte tüyler ürperten olayın detayları...
Yıllar önce kayıp olan Matematik öğretmeni Hikmet Akçay'ın kurban gittiği cinayet dosyasındaki tüm detaylar ortaya çıktı. İstanbul Bayrampaşa'da ortaokul öğretmeni olan Hikmet Akçay 27 Nisan 2006'da ortadan kayboldu. Ağabeyi İsmet Akçay 1 Mayıs 2006'da karakola gidip ağabeyi hakkında kayıp başvurusunda bulundu. Ağabey o dönem kardeşinin bulunması için evinde delil olacak neler var ise götürüp polise teslim etti. O dönem bir çok çalışma yapıldı ancak Hikmet Akçay'a dair herhangi bir iz bulunamadı.
AKÇAY'IN SON SİNYALİ ÖĞRENCİSİNİN İKAMETİNDE ALINDI
İstanbul Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ın talimatı ile raflarda kalan faili meçhul dosyaların aydınlatılması için çalışma başlatıldı. Bu kapsamda Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahılar Büro Amirliğince özel bir ekip kuruldu. Özel ekip bundan 19 yıl önce kaybolan ve meçhul kalan Hikmet Akçay dosyasını raftan indirdi. Yapılan çalışmalarda Akçay'ın ortaokulda öğretmen olduğu dönemde Esin B. İsimli öğrencisi ile sık sık telefon görüşmesi yaptığı tespit edildi. Aynı zamanda kaybolan Akçay'ın son telefon sinyalinin de Esin B.'nin Kocaeli'ndeki ikametinin yakınlarında alındığı belirlendi.
Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri olayda baş şüpheli olarak Esin B.'yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kadın ilk beyanında olayı inkar etse de ekipler önüne belgeler sundukça ifadesinde anlatmaya başladı. İşte şüphelinin anlattıkları:
"Hikmet hocayı ilk okuldan beri tanırım. Bana ve aileme hep destek oldu bize yardımcı oldu. Ailemle de tanışırdı. İlk okuldan sonra da muhabbetimiz devam etti. Lisede Kimya Öğretmenim olan Erdoğan Y.'ye aşık oldum. O bana yüz vermedi. Ama bir süre sonra aramızda gönül ilişkisi oldu."
"MUTFAĞA GİDİP BIÇAK ALDIM BIÇAKLADIM"
Esin B. İfadesinin devamında; "Kendisine ilgi duyan Matematik Öğretmeni Hikmet Akçay'ın Kimya öğretmeni ile olan ilişkisini öğrendiğini bu ilişkiden dolayı kendisine kızdığını söyledi. Beni evine çağırıp Erdoğan ile olan ilişkini biliyorum, senin evli barklı insanla ne işin var. Ben seninle olmadım o nasıl olur diyerek kızdı. Aradan zaman geçti ben Üniversite kazandım. Kocaeli'nde üniversite okurken Hikmet hoca 27 Nisan 2006 günü evime geldi. Aynı meselelerden yine tartıştık. Benim boğazıma sarıldı bende onu ittim yere düştü hareketsiz kaldı. Mutfağa gidip bıçak aldım bıçakladım" Sonra erkek arkadaşım Zemçi S.'yi aradım dediği öğrenildi.
Öte yandan Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, kardeşi kaybolan ağabeyin o dönem emniyete verdiği delillerin içerisinde ses kasetleri olduğu tespit edildi. O kasetler tekrar incelendi. Hikmet Akçay'ın evinde kaydedildiği ortaya çıkan seslerde; Akçay'ın birine senin evli erkeklerle ne işin var diyor. Seni annene onu eşine söylerim diyor. Seste bırakmazsan seni parçalara ayırır bavula koyarım yakarım diyor. Başka bir kasette ben seninle birlikte olmadım başkasıyla nasıl olursun diye Hikmet'in Esin'e bağırdığı duyuluyor.