A HABER GALERİ
Fenerbahçe ligden çekilecek mi? Ali Koç resmen açıkladı! Üyelerden yönetime 4 konuda yetki...
Fenerbahçe'de 'Ligden çekilme' ihtimalinin de masaya yatırılacağı olağanüstü genel kurul toplantısı bugün saat 17.00'de başladı. Bugün tarihi karara imza atması beklenen Fenerbahçe'nin ligden çekilip çekilmeyeceği en çok merak edilen konuların başında gelirken Ali Koç'tan açıklama geldi. Diğer yandan Fenerbahçe kongre üyeleri 4 madde için mevcut yönetime yetki verdi. Peki Fenerbahçe ligten çekilecek mi? Süper Kupa maçına çıkılacak mı? İşte detaylar...
Fenerbahçe'nin açıkladığı kritik 2 Nisan geldi çattı. Fenerbahçe Kulübü'nün Olağanüstü Genel Kurul toplantısı, futbol faaliyetlerinin durdurulması ya da ligden çekilme aksiyonlarının değerlendirilmesi gündemiyle yapılacak.
Genel kurul toplantısına, gerekli çoğunluk olan 22 bin 588'in üzerinde sarı-lacivertli üye katılım sağladı.
İşte Ali Koç'un açıklamalarında öne çıkanlar:
"FUTBOL FAALİYETLERİNİ ASKIYA ALMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ"
"Tek tek opsiyonlara girmeden özet görüşleri paylaşacağım. Hiçbir şey yapmamak, yapılabilecek en kötü tercihtir, muhakkak bir şey yapmalıyız dendi. Ne yapılacaksa, kademeli, ölçülü ve zamanlaması doğru olmalı dendi. Kamuoyuna ve yetkililere en güçlü mesajı verirken, bize de en az zarar veren formülleri seçmeliyiz dendi.
'LİGDEN ÇEKİLMEYELİM GÖRÜŞÜ AĞIR BASTI'
"Burada bazı görüşler var: Şampiyonluk şansımız devam ederken, yılmadan sezon sonuna kadar devam edelim. Kalan maçlara gençlerimizle çıkalım. Ligden çekilme durumunu gelecek sezon için değerlendirelim. Ligden çekilmeyelim görüşü çok ağır bastı. Ligden çekileceğimize faaliyetleri donduralım. Bir alt lige de insek aynı MHK, aynı TFF olacak. Benzer sorunları yaşayacağız diyenler oldu."
'FAALİYETLERİ ASKIYA ALMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ'
"Futbol faaliyetlerini askıya almayı şu an hiç ama hiç değerlendirmiyoruz çünkü bu konuda hazırlıklı olmamız gerek. Nasıl hazırlıklı olmamız gerek, yurtdışında bir yapılanmamız olması demek. Faaliyetleri durdurmak amatör liglerden başlamak demek. Bir nebze aşarız, sonra da bir kulüple birleşiriz. Daha önce olduk."
"ASKIYA ALDIK"
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ligden çekilme kararını 3 ay sonraki genel kurula kadar rafa kaldırdıklarını açıkladı. "Yaptığımız bütün görüşmelerde en az tercih edilen opsiyon, ligden çekilme olarak ifade edildi. Buradaki sebep ne hukuk taraf ne sportif taraf. Bu opsiyonu 3 ay sonraki Genel Kurul'a kadar masadan kaldırıyoruz."
FUTBOLCULARA ÇAĞRI
"Devam edeceksek, maçlara U19 ile çıkmanın bir esprisi yok. Onun için Dzeko'ya, Tadic'e, Mert Hakan'a buradan sesleniyorum. Sizin istediğinizi, Genel Kurul da istiyor. Çıkın, ne yapacaksanız yapın, o şampiyonluğu bize getirin."
ALİ KOÇ'TAN SÜPER KUPA SÖZLERİ
"İki opsiyonumuz var, biri Süper Kupa maçına hiç çıkmamak birisi ise U19 ile çıkmak. Yaptığımız görüşmelerde radikal bir karar alınacaksa Süper Kupa ile başlanmalı dendi. Ben buna arkadaşlarımla beraber sonuna kadar katılıyorum. İlkesel sebeplerle katılıyorum. Ülke puanı, vatan millet sakarya diyeceksin, helal olsun diyeceksin, ondan sonra da 'rakibiniz kabul etmedi' diyeceksin. 2 Nisan akşamına kadar Şanlıurfa için plan yapmayın' demiştim. 2 Nisan akşamındayız, tekrar çağrı yapıyorum. Lütfen plan yapmayın, Süper Kupa Finali için bilet rezerve etmeyin."
'TÜRKİYE KUPASI'NA KATILMAMA ÜÇÜNCÜ OPSİYON'
Ali Koç: "Bir karar vermek zorundayız. Hiç çıkmamanın bedeli nedir? Hukuken önümüzdeki sezon Türkiye Kupası'na ve kalırsanız Süper Kupa'ya katılamıyorsunuz. Önemli değil. 3 ay ile 1 yıl hak mahrumiyeti söz konusu. Yakalamışken bizi bırakmazlar diye düşünüyorum. Mali bedelini bilmiyoruz. Bütün organizasyon masraflarını karşılamak zorundayız. İptali nedeniyle TFF'nin her türlü maddi ve manevi zararını karşılayabiliriz. Urfa Stadı'nda yıllardır top oynanmıyor, Allah bilir oranın temel atma parasını da bizden isterler. U-19 ile maça çıkma opsiyonunu masaya getireceğiz. Önümüzdeki sezon Türkiye Kupası'na katılmama üçüncü opsiyon. Bunu önümüzdeki sezon için en az 2 sezon Türkiye Kupası'na katılmamamız gerektiği düşüncesindeyiz. 3 ayla 1 yıl hak mahrumiyeti. Bu bence göze alınabilir. Türkiye Kupası'ndan elde edilen ticari gelirler iade edilecek. Zaten külliyen zarar hepimiz için. Önümüzdeki sezon yeni bir format oluyor. Fenerbahçe'siz yapsınlar o formatı. Gariptir ki mali kayıptan çok tasarruf tablosu çıkıyor Türkiye Kupası'nda."
Olağanüstü genel kurulla toplanan Fenerbahçe'de aşağıdaki maddeler için mevcut yönetim kuruluna görev süresinin sonuna kadar yetki verildi. Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar'ın açıkladığı ve statta bulunan üyelerin açık oylaması ile yapılan oylamada ,oy çokluğuyla kabul edilen maddeler şöyle:
1- Uygun bir tarihe ertelenmemesi ve yabancı hakem atanmaması halinde 2023 Süper Kupa müsabakasına çıkmamak veya 2023 Süper Kupa müsabakasına Futbol U19 takımıyla katılmak
2- Önümüzdeki sezondan itibaren 2 sezon Türkiye Kupası'na katılmamak veya önümüzdeki 2 sezon U19 takımıyla katılmak
3- Türkiye'de futbol faaliyetlerimizle ilgili kararlardan bağımsız olarak her halükarda yurt dışı yapılanması hususlarında gerekli yol haritasını belirlemek ve hayata geçirmek
4- Futbol paydaşları dışında yapılan müdahaleler ile Türk futbolunun geldiği ve sürdürülemez nokta itibarıyla UEFA ve FIFA'nın ilgili kurullarına gerekli aksiyonların alınması için başvuruda bulunmak