Emre Akbaba dünya basınında
Türkiye'nin İsveç'i mağlup ettiği maçta 2 gol atan Emre, Türkiye'yi sevindirmekle kalmadı, dünya basınında büyük yankı uyandırdı.
Galatasaray ve Fenerbahçe almak için yarışsa da sarı-kırmızılı renklere sevdası nedeniyle Cimbom'u seçen genç futbolcu, Trabzonspor mağlubiyetiyle küllenmeye yüz tutan ateşi yeniden körükledi.
Bu kez adresi ise Milli Takım'dı. İSVEÇ karşısında 2-1 geride olduğumuz dakikalarda Lucescu'nun son çare olarak sahaya sürdüğü Emre Akbaba, 88 ve 90 2'de attığı 2 golle tüm Türkiye'yi sevince boğdu.
4 dakika içinde attığı iki golle galibiyeti Milli Takımımıza getiren Emre maçın oyuncusu seçilirken adını dünya piyasasında da duyurmayı başardı. Avrupa basını, başlıklarında ve yorumlarında Emre'yi öne çıkardı.
Galatasaray'ın 4 milyon euro'ya kadrosuna kattığı 25 yaşındaki oyuncuyu bu gidişle elde tutulması zor görülürken bu durum Fatih Terim'i de çok memnun etti. Tecrübeli çalıştırıcı, maç sonrası oyuncusunu özel olarak tebrik etti ve "Şımarmak yok" diye takılmayı da ihmal etmedi.