Dursun Özbek açıkladı: Lucescu ile...

Dursun Özbek açıkladı: Lucescu ile...

Dursun Özbek açıkladı: Lucescu ile... 1

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe ile oynayacakları Ziraat Türkiye Kupası finali öncesinde Lig TV'de önemli açıklamalarda bulundu.

Dursun Özbek açıkladı: Lucescu ile... 2

Özbek'in açıklamaları şöyle;

"Alp Yalman ve Levent Nazifoğlu'nu Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu'na alacağız ve bunun kararını yönetim kurulunda onaylayacağız. Sonrasında futbol yönetimi hız kazanacak.

Mayıs ayında 80 milyon TL, Haziran 70 milyon TL yani 40 günde 150 milyon TL. ödeme taahhüdümüz var. Seçim isteyenlerle konuşuyorum, öncelik koltuk olmamalı. Benim başarısız olup olmadığıma kişiler değil genel kurul karar verir. Seçim isteyenlere soracağız gelirsen sen bu ödemeleri nasıl yapacaksın? Genel kurul, Galatasaray'ı bana emanet etti ve 3 sene bu emanete iyi bak dedi. Galatasaray iyi yöneltilmiyor diyorsan sen daha iyi nasıl yöneteceğini anlat. Eğer gerekli finansmanı karşılayıp, daha iyi yöneteceğini söylüyorsan itiraz etmem. Ama bir projen yoksa bu Galatasaray'a zarar verir. Galatasaray'ın seçim konusunu medya üzerinden tartışmayı yanlış buluyorum. Galatasaray'ın Divan'ı var. aday olacaklar Divan'a gelsin anlatsın projesini. Eğer doğru bir proje varsa gel beraber yapalım da derim. Yok illa sen git derlerse bunu ciddi ve doğru bulmuyorum.

Dursun Özbek açıkladı: Lucescu ile... 3

Kardeşim Galatasaray'ın genel kurul üyesi. Galatasaray'a hizmet etmek istiyor. Kardeşim hizmet etmek istedi ve ben yol açtım. Ben başkanım diye kardeşimin kongre üyeliğinden istifa etmesini bile istediler. Florya'yı Mehmet Özbek'e emanet ettiğim algısı yanlış. Şiddetle buna karşıyım.

3 KUPAYI KAZANDIK BİRAZ REHAVETE GİRDİK

Takım aynı takım bazen başarının getirdiği rahatlama rehavet olur. Başımıza bu geldi. Şampiyon olup, 4. yıldızı taktık. Bulutlara çıktık ve orada belki gerektiği gibi davranamadık. Ancak futbolcuların performansını etkileyecek bir ödeme aksiliği olmadı.

Dursun Özbek açıkladı: Lucescu ile... 4

Hamza Hoca geçmişte kaldı. Göreve getiren yönetimde ben başkan yardımcısıydım. Hamza Hoca ile sezon başında başkan olarak 3 yıllık kontrat yaptım. Bu Hamza Hoca'ya ne kadar değer verdiğimizin göstergesi. Maaşını çok iyileştirdik. Futbol dinamik başka safhalara giriyor. Geldiğimiz süreçte Hamza Hoca ile yürütemediğimizi gördük. Daha fazla detay vermek istemiyorum, kişilere ve Galatasaray'a zarar verir.

Mustafa Hoca Türk Futbolu'na büyük hizmetler verdi. Görüştük anlaştık ve bir program yaptık. Programa başlarken UEFA'dan resmi mektup geldi. Bu mektup Galatasaray'ın geldiği durumun en büyük etkenlerinden birisidir. Çok ciddi bir uyarı mektubu aldık. Çok vahim neticelere olabilecek uyarılar vardı. Harcamayı kısıtlayan. Mustafa hoca ile beraber okuduk. Bu bizim dengemizi bozdu ve ara transferde istediğimizi gerçekleştiremedik.

Dursun Özbek açıkladı: Lucescu ile... 5

LUCESCU İLE GÖRÜŞÜYORUZ

Sportif A.Ş. yönetim kurulunda yeni yapılanma sürecindeyiz. 3 isim atayacağız. Bu yönetim kurulunu oluşturmadan harekete geçmedik. Sizi yönetime aldık ama şu antrenörle anlaştık demek olmaz. Acele bir karar yerine Galatasaray'ın geleceğini planlayan, gerekirse alt yapı içinde en uygun olan hocayı getirmeyi planlıyoruz. Düşündüğümüz hocalardan bazıları görevde.

Lucescu'yu Galatasaray'ın başında görmek isteriz. Görüşmeyi de yapacağız, ilk tercihlerimizden birisi. Telefonla konuştuk, O da bize bir süre verdi. Asıl kararı verecek olan yönetim kurulumuzdur. Lucescu çok önemli bir isim.

Dursun Özbek açıkladı: Lucescu ile... 6

BENİ DARAĞACINA GÖTÜRSELER KULÜBÜN HİSSELERİ SATTIRMAM

Geçmiş yöneticilerimizin çoğu ile görüşüyorum. İki görüş hakim. Birincisi Galatasaray'ın mevcut varlıkları ile Galatasaray'ın finansal durumunu düzeltmek mümkün. Riva'nın hayata geçmesi. Mecidiyeköy otel inşaatı ve salon inşaatı. Ayrıca Galatasaray'ın hisselerini satalım diyenler de var. Fonlar var ve geçmişte AIG örneği gibi. Ben hisse satışına karşıyım. Gayrimenkuller değerlendirilip değeri 5 katına yükseltilebilir. Beni başarısız göstermeye çalışanlar bu fikri savunanlar. Ben Galatasaray'ın değerlerini satmak için yetki istemedim. Beni darağacına götürseler hisseyi sattırmam. Kolu kıran bedelini ödesin. Ben kırarsam ben öderim. Bugüne kadar çok şey halının altına süpürülmüş, faili meçhul olmuş işler var. Geçmiş hesapları inceletmeye başladık. Birileri bunun için beni eleştiriyor. Bir sürü dedikodu var. kim ne yaptıysa ortaya çıksın geçmişe yönelik bir araştırma. Bunu dilekçe ile 100 imza ile bizden isteyen üyelerimiz oldu. Söylendiği gibi Galatasaray'da bir açık olmuş bunu ortaya çıkaracağız. Geçmişle ilgili söylentiler gerçek mi, pis dedikodu mu bunun önünü keseceğiz. Arzum hiçbir şey çıkmaması. Çıktığı takdirde Galatasaray'ın en zor günleri. Ben de yanlış yapıyorsam beni de incelesinler.

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin