A HABER GALERİ
Diagne bombası böyle patladı! Transfer bedeli...
Devre arası transfer dönemine sayılı günler kala transfer bombası resmen patladı. Şampiyonluk adaylarından Kasımpaşa'da sürpriz gelişmeler peş peşe yaşandı. İşte yeni transfere dair bilgiler ve Galatasaray ile Diagne detayı...
Ara transfer dönemine mutlak forvet parolası ile çıkan Galatasaray, aradığı golcü ya da golcüleri kadroya katmakta zorluk çekerken bomba bir gelişme ortaya çıktı.
Kasımpaşa'nın ve Süper Lig'in golcü yıldızı Mbaye Diagne, Galatasaray paylaşımları yapıp silmişti.
Bu gelişmelerin ardından, Kasımpaşa yönetimi ile Senegalli oyuncu arasında bir diyalog gerçekleşti. Yönetim oyuncuya profesyonellikten uzak olan bu tarz hamleleri neden yaptığını sordu.
"GALATASARAY'A GİTMEK İSTİYORUM"
Diagne ise büyük bir kulüp olduğu ve golcü arayışı içinde olduğunu bildiği Galatasaray'a gitmek istediğini bizzat söyledi.
Kulüp başkanı ile bir görüşme de yapan Senegalli yıldız, transfer konusunda aldığı yanıtla adeta şoke oldu.
TRANSFER BEDELİ: 15 MİLYON EURO!
"15 milyon euro karşılığında istediğin yere gidebilirsin" yanıtı alan Diagne, Galatasaray'ın bu parayı ödemeyeceğini bildiği için huzursuz oldu.
YENİ TRANSFER GELDİ!
Bu gelişmelerin ardından Süper Lig'de şampiyonluk hedefleyen Kasımpaşa, transferi hemen hemen hazır olan isimlerden ve bir dönem Chelsea forması da giyen forveti resmen bitirdi
Stipe Perica! Kasımpaşa santrfor bölgesine olası Diagne kaybı adına takviyeyi zaten yapacaktı ve bu transferi 6 aylığına kiralık olarak tamamladı.
23 yaşındaki 1.92'lik Hırvat golcü, Serie A ekibi Udinese'den file bekçisi Simone Scuffet'in ardından kiralanan ikinci oyuncu oldu.
G.SARAY DIAGNE'Yİ SORMUŞ
Öte yandan Galatasaray'dan daha önce de bir transfer yoklaması aldığı öğrenilen Diagne'nin menajerine ve yönetime "Hemen giderim" dediği de öğrenildi.
GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR...
İki kulüp arasındaki görüşmeler hız kazanırken Galatasaray'ın teklifinin Kasımapaş'nın isteğinin altında kaldığı öğrenilirken sarı kırmızılıların teklif konusunda yeni bir hazılık içinde olduğu kaydedildi.
Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz, Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını 20 golle tamamlayan futbolcuları Mbaye Diagne'nin Galatasaray'a transfer olacağı iddialarına ilişkin, "Anlaşılan bir pazarlık masaya yatırılmış. Sonuç ne çıkar bilmiyorum. Beklemek gerekiyor." dedi.
Öksüz, yaptığı açıklamada, Diagne'nin sarı-kırmızılı kulübe transfer olacağı iddialarının gündeme geldiğini belirterek, "Diagne'ye teklif sunulabilir ama kulüp başkanı Turgay Ciner bunu kabul eder mi bilmiyorum." diye konuştu.
Transferde bazı şeylerin kısa sürede netleşeceğini aktaran Hasan Hilmi Öksüz, "Bana göre bu transferin gerçekleşme ihtimali yok ama kararlar Turgay Ciner'e ait. Bu konuda olumlu ya da olumsuz kararlar verebilir ama takımın yapısı itibarıyla böyle bir şeyin mümkün olmadığını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
Lacivert-beyazlı kulübün başkan vekili, Galatasaray'da forma giyen eski futbolcuları Eren Derdiyok'un Diagne transferinde takasta düşünülüp düşünülmeyeceği ile ilgili, şunları kaydetti:
"Eren Derdiyok'un Galatasaray'dan aldığı parayı Kasımpaşa vermez. Kasımpaşa o rakamlara futbolcu oynatmıyor. Diagne'nin de aldığı para belli. Turgay Ciner'in takas karşılığında bir oyuncu vereceğini zannetmiyorum ancak nakit para olayı gündeme gelirse o ayrı.