A HABER GALERİ
2017-2018 sezonunda hangi futbolcu, hangi takıma transfer oldu?
Türkiye Futbol Federasyonundan alınan bilgiye göre, 17 Haziran'da başlayan ve FIFA kuralları gereği 12 hafta süren birinci transfer ve tescil dönemi sona erdi. 'Ara transfer' olarak adlandırılan ikinci transfer ve tescil dönemi ise 4 Ocak 2018'de başlayacak, yine FIFA kuralları gereği 4 hafta sürecek ve 31 Ocak'ta bitecek.İşte 2017-2018 sezonunda resmileşen transferler...
SOSA, TRABZONSPOR
Jose Sosa, resmen Trabzonspor'da. Bordo Mavililer, Arjantinli oyuncunun transferi için Milan'la anlaştığını açıkladı.
Oyuncuyla 15 Ocak 2018'e kadar anlaşmaya varan Bordo Mavililer, Milan'a kiralama bedeli olarak 1 milyon 350 bin Euro ödeyecek. Trabzonspor, Jose Sosa'nın bonservisini almak isterse 3 milyon 400 bin Euro daha ödeyecek. Trabzonspor, Jose Sosa'ya 2017-18 sezonunun ilk yarısı için 1 milyon 620 bin Euro garanti ücret ödeyecek. Trabzonspor, satın alma opsiyonunu kullandığı takdirde 2. yarı için de Arjantinli oyuncu 1.620 bin Euro daha kazanacak. Jose Sosa, 2018-19 sezonu için 3 milyon 320 bin, 2019-2020 sezonu için de 3 milyon 240 bin Euro garanti ücret alacak.
TRABZONSPOR, SOSA, VOLKAN ŞEN VE HUBOCAN İÇİN İMZA TÖRENİ DÜZENLEDİ
İmza töreninde ilk konuşan isim Sosa olurken, Arjantinli oyuncu Trabzonspor'a transferi için "Benim için zor alınan bir karardı. Ama doğru ve güzel bir karar aldım" dedi. Yıldız oyuncu ayrıca Beşiktaş'la ilgili gelen soruyu da "Beşiktaş'tan bana resmi bir teklif gelmedi. Şu an burayı konuşmak, bu anın tadını çıkarmak benim için daha önemli" şeklinde yanıtladı.
İşte Sosa'nın açıklamaları: "Öncelikle başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Benim için zor alınan bir karardı. Ama doğru ve güzel bir karar aldım. Önemli bir sene bizim için. Kenetlenerek başaracağız. Bu bir süreç hep beraber yapacağız.Herkese tekrar selamlar. Bir an önce çalışmalara başlayıp, takıma katkı sağlamak istiyorum. Beşiktaş'tan bana resmi bir teklif gelmedi. Şu an burayı konuşmak, bu anın tadını çıkarmak benim için daha önemli"
VOLKAN ŞEN, TRABZONSPOR
Trabzonspor, Jose Sosa'nın ardından Volkan Şen'i de renklerine kattı. Bordo Mavililer, orta saha oyuncusu ile 2 yıllık sözleşme imzaladı
CEDRİC CARRASSO, GALATASARAY
Galatasaray Fransız kaleci Cedric Carrasso'yu renklerine bağladı.
Cenk Gönen'in Malaga'ya transferinin ardından yedek kaleci arayışına giren Galatasaray, 35 yaşındaki Fransız eldiven Cedric Carrasso'yu kadrosuna kattı.
Transfer döneminin hızlı takımlarından Galatasaray, Bordeaux ile yolları ayrılan Cedric Carracso ile 2 yıllığına anlaştı.
Bonservisi elinde bulunan 35 yaşındaki kalecinin yarın İstanbul'a gelmesi ve sağlık kontrollerinin ardından sözleşme imzalaması bekleniyor.
Cedric Carrasso'nun, sarı-kırmızılılardan yıllık 600 bin euro kazanacağı belirtildi.
LEBOGANG MANYAMA, ATİKER KONYASPOR
Atiker Konyaspor, Güney Afrikalı milli futbolcu Lebogang Manyama ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Afrikalı oyuncu yeni takımında 10 numaralı formayı giyecek.
HUBOCAN, TRABZONSPOR
Trabzonspor, Tomas Hubocan'ın kiralanması konusunda Marsilya ile görüşmelere başlandığını KAP'a açıkladı.
Trabzonspor Kulübü, Fransa'nın Marsilya takımında forma giyen Slovak futbolcu Tomas Hubocan'ın kiralık olarak transferi konusunda görüşmelere başlandığını açıkladı.
LATOVLEVİCİ GALATASARAY'DA
Galatasaray, Karabükspor'da forma giyen sol bek Latovlevici ile 1+1 yıllık anlaşma sağladı.
31 yaşındaki Rumen oyuncu geçtiğimiz sezon 30 maçta forma giymiş, 3 gol atıp 3 de asist yapmıştı. Bu sezon sakatlığı nedeniyle
henüz Karabükspor'da resmi maça çıkamayan Latovlevici'nin kısa sürede sahalara döneceği belirtildi.
MELE, OSMANLISPOR
Süper Lig takımlarından Osmanlıspor, 27 kez Uruguay 20 Yaş Altı Milli Takımı forması giyen Santiago Mele'yi 5 yıllığına renklerine bağladı.
Mele, kiralık olarak TFF 1. Lig takımlarından Ankaragücü kadrosunda yer alacak.
20 yaşındaki Mele, "Galatasaray kalecisi Fernando Muslera ile de konuştum. Bana, Türkiye, Türk insanı ve Osmanlıspor hakkında çok olumlu şeyler söyledi. Özellikle Osmanlıspor'un benim için çok büyük bir şans olacağını belirtti. Muslera ile aynı ülkede yer almak ve onun veliahtı olarak gösterilmem benim için çok büyük bir sorumluluk. Kimsenin yüzünü kara çıkarmamak için çok çalışacağım" dedi.
WİLLİAM VAİNQUEUR, ANTALYASPOR
Antalyaspor, defansif orta saha oyuncusu 28 yaşındaki William Vainqueur ile 3 yıllığına anlaştı.
Antalyaspor yönetimi pazartesi günü tesislerde düzenleyeceği törende Fransız futbolcuyla sözleşme imzalayacak.
Roma'da forma giyen, geçen sezon Marsilya'da kiralık oynayan defansif orta sahaya oyuncusu William Vainqueur, 33 maçta forma giydi.
NETO, FENERBAHÇE
Fenerbahçe, Rus ekibi Zenit'te forma giyen Portekizli savunma oyuncusu Luis Neto'yu kiraladı.
FENERBAHÇE SALİH UÇAN'I KİRALADI
Fenerbahçe, 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Salih Uçan'ı İsviçre ekiplerinden Sion'a kiraladı.
Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüz, yapılan görüşmeler sonucu Salih Uçan'ın kiralık olarak transferi konusunda İsviçre ekibi FC Sion ile anlaşma sağlamıştır. Oyuncumuz Salih Uçan bu sezon FC Sion takımı için mücadele edecektir. Futbolcumuz Salih Uçan'a başarılar diler, kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadelerine yer verildi.
SAMİR NASRİ, ANTALYASPOR
Antalyaspor, Samir Nasri'yi kadrosuna kattığını açıkladı.
Transfer, kırmızı beyazlı kulübün internet sitesinden şu şekilde duyuruldu:
"Kulübümüz, İngiltere'nin Premier Lig ekiplerinden Manchester City takımında forma giyen orta saha oyuncusu Samir Nasri ve kulübüyle yapılan görüşmeler sonucu anlaşmaya vararak 2 yıllık sözleşme imzalamıştır."
STOCH, SLAVIA PRAG
Fenerbahçe, Miroslav Stoch'un takımdan ayrıldığını ve Çekya Ligi takımlarından Slavia Prag'a transfer olduğunu açıkladı.
GİULİANO, FENERBAHÇE
Fenerbahçe, resmi internet sitesinden "10 numara" mevkisinde oynayan Giuliano ile transferi konusunda görüşmelere başladığını açıkladı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Kulübümüz, profesyonel futbolcu Giuliano Victor De Paula ve takımı Zenit ile oyuncunun kulübümüze kiralık olarak transferi konusunda görüşmelere başlamıştır.
Giuliano Victor De Paula, bu akşam saat 18:30'da İstanbul'a gelecek, sağlık kontrolünden geçecek ve görüşmelere burada devam edilecektir.
Kamuoyunun bilgisine sunarız."
SNEIJDER, NICE
Galatasaray ile yolları ayıran Wesley Sneijder, Nice'e transfer oldu. Fransız temsilcisi, yıldız oyuncuyu renklerine kattığını açıklarken, Sneijder'in 10 numaralı formayı giyeceğini duyurdu.
Geçen yıl 10 numarayı taşıyan Mika Le Bihan'ın Hollandalı oyuncuya jest yaptığı kaydedildi.
Nice, Sneijder'le kaç yıllık sözleşme imzalandığını duyurmazken; Fransız basını oyuncuyla 1+1 yıllık anlaşmaya varıldığını yazdı.
Sneijder, Şampiyonlar Ligi play-off eşleşmesinde İtalya'nın Napoli takımıyla eşleşen Nice'in UEFA kadrosunda yer alabilecek.
Sneijder, Inter'de birlikte forma giydiği Balotelli ile yeniden bir araya gelirken; bir diğer yıldız Dante ile takımının başarısı için ter dökecek.
LENS, BEŞİKTAŞ
Beşiktaş, Jeremain Lens'in transferi için kendisi ve kulübü Sunderland ile anlaşmaya varıldığını KAP'a bildirdi.
Beşiktaş'tan yapılan açıklamada "Sunderland kulübüne 2017-2018 sezonu için net 1.500.000 Euro kiralama bedeli ödenecektir" ifadesine yer verildi.
Geçen sezon Fenerbahçe formasıyla 36 maça çıkan Lens, 5 gol atıp 17 de asist yaptı.
NEGREDO, BEŞİKTAŞ
Beşiktaş yeni transferi Alvaro Negredo'yu KAP'a bildirdi. siyah-beyazlılar, transfer için Valencia'ya 2.5 milyon euro ödeyecek.
2+1 yıllık sözleşme imzalayan 31 yaşındaki Negredo, sezon başına 4 milyon 350 bin euro garanti ücret alacak.
BURAK YILMAZ, TRABZONSPOR
Trabzonspor, Burak Yılmaz ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Trabzonspor, Burak Yılmaz'ın transferi için kulubü ve futbolcu ile görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi.
Beijing Guoan internet sitesinden "Elveda, Burak Yılmaz!" diyerek milli futbolcuya veda etti.
Milli futbolcu, 2009-2010 sezonunun devre arasında Fenerbahçe'den Trabzonspor'a transfer olmuş, bordo-mavili formayla iki buçuk sezonda çıktığı 75 maçta 55 gol atmıştı.
Daha sonra Galatasaray'ın yolunu tutan Burak, 1.5 yıl önce Çin Süper Lig ekiplerinden Beijing Guaon'a transfer olmuştu. Burak Yılmaz, Çin ekibinin formasını 28 kez giymiş ve 19 kez fileleri havalandırmıştı.
RİAD BAJİC, UDİNESE
Atiker Konyaspor'un golcüsü Boşnak futbolcu Riad Bajic, 5.5 milyon euro ve bir sonraki satıştan yüzde 10 pay ile İtalya'nın Udinese takımına transfer oldu.
Geçtiğimiz sezon yeşil-beyazlı formayla 17 gol atan Riad Bajic'in Udinese'ye transferinden Atiker Konyaspor'un 5.5 milyon euro alacağı ve bir sonraki satıştan yüzde 10 pay verileceği öğrenildi.