A HABER GALERİ
Ihlamuru böyle tüketen yandı! Böbreklerin ayarını bozuyor
Kış aylarında en çok tüketilen bitki çaylarından biri olan ıhlamur, limonlu, ballı ve çeşitli bitkilerin karışımıyla sıkça tercih ediliyor. Ancak, birçok kişinin yaptığı ortak hata, ıhlamurun tüm faydalarını yok ediyor. İşte ıhlamurun doğru tüketim şekli...
Ihlamur, bol miktarda C vitamini içeren faydalı bitki çaylarından biridir. Boğaz ağrısına, öksürüğe ve enfeksiyon sorunlarına iyi geldiği bilinen ıhlamurun bazı versiyonları ise sağlık açısından hiçbir işe yaramıyor.
BESİN DEĞERİNİ YOK EDİYOR
Kış mevsiminde yaygın olarak tükettiğiniz ıhlamuru doğru şekilde tüketmek önemlidir. Ancak bazı yanlış hazırlama yöntemleri, ıhlamurun sağlığa faydasını azaltır.
DOĞRU HAZIRLAMA YÖNTEMİ
Sağlıklı bir ıhlamur tüketmek için şu adımları izleyebilirsiniz:
Kurutulmuş Ihlamur Çiçeği: Bir tatlı kaşığı kurutulmuş ıhlamur çiçeğini kullanın.
Kaynamış Su: Üzerine kaynamış su ilave edin.
Demleme Süresi: 15 dakika boyunca demlenmesine izin verin. Bu süre zarfında faydalı maddeler suya geçecektir.
Bu şekilde hazırlanan ıhlamur, iltihap giderici özellikleriyle birçok sağlık sorununa iyi gelebilir.