A HABER GALERİ
Gribe karşı zırh gibi koruyor! Bağışıklığı güçlendiren 10 gıda...
Soğuk algınlığı, genellikle burun, boğaz ve üst solunum yollarını etkileyen viral bir enfeksiyondur. Kış aylarında grip riskini azaltmak için bazı besinleri düzenli olarak tüketmek oldukça faydalı olabilir. Uzmanlar, bağışıklık sistemini güçlendiren ve vücudu virüslere karşı koruyan gıdaların önemine dikkat çekiyor. İşte o besinler...
Gribi önlemeye yardımcı olabilecek bazı besinler, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu virüslere karşı daha dirençli hale getirir.
İşte kış aylarında soğuk algınlığı ve gribe kalkan olan 10 gıda...
C Vitamini İçeren Besinler: Portakal, limon, kivi, çilek, biber, brokoli ve ıspanak.
Zencefil: Anti-inflamatuar özellikleriyle soğuk algınlığı semptomlarını hafifletir.
Badem ve Kuruyemişler: E vitamini ve çinko içerir, bağışıklığı güçlendirir.
Zerdeçal: Anti-inflamatuar ve antioksidan özellikleri vardır.
Tavuk Çorbası: Solunum yollarını açar ve nemli tutar.
Yeşil Çay: Yüksek antioksidan içeriğiyle bağışıklığı artırır.
SOĞUK ALGINLIĞINA YAKALANMAMAK İÇİN...
-Virüslerin yayılmasını önlemek için ellerinizi sık sık yıkayın.
-C vitamini, zencefil, sarımsak ve probiyotik içeren gıdalar tüketin.
-Vücudunuzu nemli tutmak, bağışıklık sistemini destekler.
-Fiziksel aktivite, bağışıklığı güçlendirir.
-İyi bir uyku, bağışıklık sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.
-Stres, bağışıklık sistemini zayıflatabilir.