Garajda kendi Shelby Cobra'sını üretti
Antalya'da yaşayan 57 yaşındaki Kerim Köse, hobi olarak evinin garajında Amerikan efsanesi Ford Shelby Cobra'nın replikasını üretti.
Antalya'da yaşayan 57 yaşındaki Kerim Köse, hobi olarak evinin garajında Amerikan efsanesi Ford Shelby Cobra'nın replikasını üretti.
Köse, 8 yılda yaklaşık 50 bin lira harcayarak tamamladığı ve hız kadranında 300 km yazan otomobilinin test sürüşünü sadece 100 metrelik sokakta yapabiliyor. Aracın ruhsatı olmadığı için evinin önündeki tali yoldan ana yola çıkamayan Kerim Cobra, henüz ikinci vitesi bile göremedi.
Köse, 2007 yılında hobi olarak evinin garajında Amerikan efsanesi Ford Shelby Cobra'nın replikasını (birebir kopyası) yapmaya başladı. Canı ne zaman isterse garajına inen Köse, el emeği göz nuru ile Almanya'da öğrendiklerini uygulamaya döktü ve 8 yılın sonunda 'Kerim Cobra'ismini verdiği otomobilini tamamlamayı başardı.
Köse, test sürüşünü yapamadığı otomobilini sadece evinin önündeki 100 metrelik alanda kullanabiliyor. Çevresinden aldığı olumlu tepkilerle yorgunluğunu kalmayan Köse'nin en büyük hedefi ise otomobiline ruhsat alarak trafiğe çıkabilmek.
Almanya'da bir çok spor araba aldığını ama Ford Shelby Cobra'ya imkanının yetmemesi nedeniyle replikasını yapmaya karar verdiğini kaydeden Köse, ' Avrupa'da tüm otomobillerin replikaları vardır. Ama bu arabanın şasesi benim kendi imalatım. Sancak ve tekniğin bağlandığı yerlerde bana ait. Ama dışındaki pupa orijinal yurt dışından getirdim. Replika bir pupa, polyesterden yapılıyor. Diğer aksamların hepsi benim ürünüm. V6 Ford motoru var içinde. 24 sibob,197-200 beygir ayarındadır' dedi.