A HABER GALERİ
Güllü soruşturmasında yeni bomba: Katiliyle aynı evde mi yaşadı?
Şarkıcı Güllü'nün şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma genişlerken, dosyaya her gün yeni iddialar ekleniyor. Yeni ses kayıtlarının da ortaya çıkmasının ardından Güllü'nün yardımcısının oğlu Osman Yıldız, sanatçının kızı Tuğyan Ülkem Gülter hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Arabesk'in sevilen ismi Güllü (Gül Tut), Yalova'nın Çınarcık ilçesindeki evinin 6'ncı katından düşerek 26 Eylül'de hayatını kaybetti. Ani ölümüyle sevenlerini yasa boğan sanatçının, sır ölümüyle ilgili çeşitli iddialar ortaya atılırken bugün yeni bir gelişme daha yaşandı.
ATV'de yer alan habere göre, şarkıcı Güllü'nün şüpheli ölümüyle ilgili soruşturma giderek genişliyor. Dosyaya giren yeni bir ses kaydı, Güllü'nün yaşamını yitirdiği gece evde bulunan arkadaşı Sultan Nur Ulu ile kızı Tuğyan Ülkem Gülter'in yurt dışına kaçış planı yaptığını ortaya koydu.
KAÇIŞ PLANI DEŞİFRE OLDU
Ses kayıtlarında Tuğyan Ülkem Gülter'in arkadaşına, "Sen Fransa'ya nasıl gideceğini anladın değil mi? Pasaportsuz tırla. Fransa'ya bizzat gidebiliriz bir de Gürcistan hakkımız var hala" dediği duyuluyor. Bu planlar, soruşturmanın "kaza mı, cinayet mi?" ekseninde ilerlediği bir dönemde büyük şok etkisi yarattı.
Soruşturmada daha önce ortaya çıkan başka bir ses kaydında ise Tuğyan Ülkem Gülter ile yakın arkadaşı Bircan Dülger arasında geçen konuşmalar dikkat çekiyor.
Bu kayıtta Dülger'in, "Hiçbir suçum yokken yanacağım ama ben yarın savcılıkta seni yakacağım Tuğyan" sözleri, olayın kilit isimleri arasındaki gerilimi gözler önüne seriyor.
Dülger'in Tuğyan'a, "Ferdi beni oğlumla tehdit etti demedin mi?" sözleri üzerine, Tuğyan'ın "Demiş olabilirim ama Ferdi'nin adamı mesajları çıkarttı" yanıtı da kayıtlara geçmiş durumda.
"ANNEM ÖLSÜN" MESAJLARI SORUŞTURMA DOSYASINDA
Dosyadaki en kritik delillerden biri de Tuğyan Ülkem Gülter'in, annesinin ölümünden önce Bircan Dülger'e attığı iddia edilen mesajlar.Söz konusu mesajlarda Tuğyan'ın, "Abla senin çevren geniş, beni bu kadından kurtar. Annem ölsün." ifadelerini kullandığı öne sürülüyor.
CİNAYET KARŞILIĞI DAİRE TEKLİFİ ETMİŞTİ
Bugün soruşturmaya yeni bir iddia daha eklendi. Güllü'nün torununun bakıcısı Mukadder Çakır'ın oğlu Osman Yıldız, Tuğyan Ülkem Gülter hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.
Yıldız daha önce Tuğyan'ın kendisine "Annesini öldürmesi karşılığında daire teklif ettiğini" iddia etmişti.
Bu kez ileri sürdüğü yeni iddia ise daha da dikkat çekici:
"Tuğyan, 18 yaşından küçük olduğum için daha az ceza alacağımı söyledi. Çınarcık'ta herkes onu suçluyor. Bence o yapmadı, Sultan'a yaptırdı. Tuğyan azmettirdi. Sultan da son bir aydır bu iş için evdeydi. Güllü annenin kanı yerde kalmasın."
TUĞYAN'DAN AKŞAM SAATLERİNDE PAYLAŞIM
Ortaya çıkan ses kayıtlarının ardından gözlerin çevrildiği Tuğyan Ülkem Gülter'den akşam saatlerinde yanıt geldi. Gülter, tanıklara ve kendisi hakkında iddiaları gündeme getirenlere sert sözlerle yüklendi:
"Tanıklarının çoğu sabıkalı ve senin kontrolünde. Devran dönerse 'Bizi yönlendirdi' derlerse al sana organize suç şebekesi… Uykuların kaçsın, turpun büyüğü heybede. Yakında vizyonda."