Yunan titreyecek! TSK'dan görülmemiş harekat
TSK, ilk kez Türkiye'nin tüm denizlerini kapsayan dev tatbikatla gövde gösterisine hazırlanıyor. 27 Şubat-3 Mart tarihleri arasında 462 bin kilometrelik alanda yapılacak "Mavi Vatan" tatbikatına Deniz kuvvetleri'nin yanısıra Kara ve Hava birlikleri katılıyor. Atina'ya mesaj niteliğindeki tatbikat, Yunanistan ile Rum kesiminin hak iddia ettiği tartışmalı bölgeleri de kapsıyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri, denizlerde dev bir tatbikata hazırlanıyor. Donanmanın şimdiye kadarki en büyük savaş provası olması beklenen tatbikata 'Mavi Vatan' adı verildi.
Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin işgal girişimlerine karşı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin denizlerdeki egemenlik alanlarına '462 bin kilometrelik mavi vatan' sözleriyle işaret etmişti.
27 Şubat-3 Mart tarihleri arasında yapılacak Mavi Vatan Tatbikatı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın tüm unsurlarının yanı sıra Hava ve Kara Kuvvetleri'nden bazı unsurların da katılımıyla icra edilecek.