A HABER GALERİ
İşte ilk kareler! Suriye sınırında hareketli anlar
TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri Unsurlarının Fırat'ın Doğusuna yönelik ilk müşterek kara devriyesi başladı. Devriye gerçekleştirecek askeri konvoy Akçakale ilçesinden sınır hattına hareket etti.
Giriş Tarihi: 08.09.2019
10:03
Güncelleme Tarihi: 08.09.2019
10:21
Suriye'de Fırat'ın doğusunda güvenli bölge uygulamaları kapsamında Türk ve ABD askerince gerçekleştirilecek ilk ortak kara devriyesi başladı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, cuma günü 3 ortak uçuş devriyesinin ardından bugün kara devriyesinin yapılacağını açıklamıştı.
KONVOYLA BULUŞTU
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin 30 kilometre doğusunda Türk bayraklı 6 zırhlı araçtan oluşan TSK konvoyu, ortak kara devriyesine katılmak için sınırı geçerek ABD askeri konvoyuyla buluştu.
GELİŞMELERİ DÜNYA TAKİP EDİYOR
TSK ve ABD unsurları, sınırdan Telabyad kırsalında güneye doğru hareket edecek. Devriyenin öğlen saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Bu arada, sınırın sıfır noktasındaki gelişmeleri çok sayıda basın mensubu takip ediyor