Togg'un üretim bandını merak eden "kronik muhalifler" burda mı? Tesla mühendisi hayran kaldı: Kalitesi birçok kişiyi şaşırtacak
Türkiye 60 yıl sonra yerli ve milli otomobiline kavuştu. Togg Bursa Gemlik'teki kampüsüyle seri üretime geçti. Ülke lehine olan her gelişmeye muhalif tavır sergilemeyi tercih eden "kronik muhalifler" sosyal medya hesaplarından "Hani üretim bandı nerede? Burada üretim yapılıyor mu gören var mı?" şeklinde çirkin yaklaşımlarda bulundular. Beklenen yanıt ise Togg'dan geldi. Son sistem teknoloji ile otomobil üreten bantların videosunu paylaşan Togg, yakışıksız eleştilere cevap verdi. Paylaşılan video sosyal medyada binlerce beğeni aldı. Üretim bandından yansıyan görüntüler dünyaca ünlü teknoloji firması Tesla'nın da dikkatini çekti. Tesla kalite mühendisi Togg üretim bandı videosu için dikkat çeken ifadeler kullandı.
Togg Bursa Gemlik'teki kampüsünde seri üretime başladı. Kısa sürede pazara çıkacak olan Togg, görüntüsü, kalitesi, sürüş keyfi ve güvenilir yönüyle otomobil piyasasına bomba gibi bir giriş yapacak. Başkan Erdoğan'ın, yerli ve milli bir otomobil üretme konusundaki kararlı duruşuyla 60 yıl sonra başarılan otomobil "kronik muhaliflerin" hedefi oldu.
Bursa'daki kampüste üretime geçen Togg, muhalifler tarafında "Üretim bandı nerede?", "Otomobil nerede üretilecek bandı gören var mı?" ifadeleriyle hedef oldu. Beklenen yanıt Togg tarafından geldi ve seri üretime geçen bantların videosu paylaşıldı. Kronik muhalifler ise yayınlanan video karşısında özür dilemek yerine suskunluğu tercih etti. Öte yandan Cumhurbaşkanı Danışmanı İsmail Cesur, Tesla mühendisinin Togg hakkında yaptığı yorumu paylaştı.
Dünyaca ünlü teknoloji firması Tesla'nın kalite mühendisi Togg için "Burada gördüğünüz her şey kesinlikle en üst düzey otomotiv endüstrisi standartlarında. Bu otomobil üretim kalitesi bakımından birçok kişiyi şaşırtacak." ifadelerini kullandı. Togg, daha şimdiden dünyanın merakla beklediği otomobil listesine girmeyi başarırken, muhalifler tarafından henüz kabul görmedi.
TOGG NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK?
Başkan Erdoğan, Togg'un seri üretim bandından indirilen ilk aracını tanıttı ve açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Ülkemizin ilk yerli ve milli otomobil markası Togg'u Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıl dönümüne yakışır şekilde 29 Ekim'de banttan indirdik. Şubat ayında satışı, Mart ayı sonunda teslimi başlayacak." dedi.