TBMM önünde izinsiz eyleme polis müdahalesi

Yıllardır Türkiye gündeminde yer alan ve son aylarda hareketlenen yeni anayasa tartışmaları için bugün tarihi bir gün. Meclis önünde anayasa değişiklik teklifi görüşmelerini protesto etmek isteyen bir gruba polis müdahale etti.

TBMM önünde izinsiz eyleme polis müdahalesi 1

Yıllardır Türkiye gündeminde yer alan ve son aylarda hareketlenen yeni anayasa tartışmaları için bugün tarihi bir gün. Meclis önünde anayasa değişiklik teklifi görüşmelerini protesto etmek isteyen bir gruba polis müdahale etti.

TBMM önünde izinsiz eyleme polis müdahalesi 2

CHP'li milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve avukatlardan oluşan bir grup, Meclis Dikmen Kapısı önünde izinsiz eylem yapmak istedi.

TBMM önünde izinsiz eyleme polis müdahalesi 3

Anayasa değişiklik teklifi görüşmelerini protesto etmek için toplanan gruba, polis müdahale etti.

TBMM önünde izinsiz eyleme polis müdahalesi 4

AK Parti ve MHP'nin üzerinde anlaştığı yeni anayasa değişikliği için görüşmeler Meclis Genel Kurulu'nda başladı.

TBMM önünde izinsiz eyleme polis müdahalesi 5

Teklif en az 330 oyla geçerse 2 ya da 23 Nisan'da referandum bekleniyor. En fazla 15 gün sonra paket Meclis'ten çıkarsa Cumhurbaşkanı'nın onayına gidecek.

TBMM önünde izinsiz eyleme polis müdahalesi 6

Teklifin geçmemesi halinde ise siyaseti yeni bir gündem bekleyecek. Bu durumda referandum için planlanan tarihte erken seçim gündeme gelebilecek.

TBMM önünde izinsiz eyleme polis müdahalesi 7
TBMM önünde izinsiz eyleme polis müdahalesi 8
TBMM önünde izinsiz eyleme polis müdahalesi 9
TBMM önünde izinsiz eyleme polis müdahalesi 10