Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'Bundan başka çözüm yok' diyerek uyardı! Kabineye o öneriyi sunacak
Son dakika haberine göre; 1 Mart'ta başlayan kademe kademe normalleşmenin ardından vaka sayılarındaki artış yeni tedbirlerin alınmasına neden oldu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz Kabine Toplantısı'nın ardından risk haritasında kırmızı kategoride olan illerin 58'e çıktığını ve Ramazan ayına özel yeni tedbirlerin getirildiğini açıklamıştı. Sağlık Bakanı Koca, vaka sayılarında yaşanan artışın ardından "Bundan başka çözüm yolu yok" diyerek Kabine'ye o öneriyi sunacaklarının sinyalini verdi.
Türkiye'de kademeli normalleşmenin başladığı 2 Mart'ta günlük vaka sayısı 11 bin 837'ydi. O güne kadar en yüksek vaka sayısı, ikinci zirve sırasında, 8 Aralık 2020'de 33 bin 198 olarak kaydedilmişti. Şimdiye kadar en yüksek günlük ölüm sayısı 259 can kaybıyla 23 Aralık 2020'de kayda geçmişti.
2 Mart'ta günlük ölüm sayısı ise 68'di. Sağlık Bakanlığı son verilerine göre, kademeli normalleşme sonrasında hem vaka sayısı hem de vefat sayısındaki artış devam etti. Türkiye'de Kovid-19 vakasının görüldüğü 11 Mart 2020'den bu yana 1 Nisan 2021'de 40 bini ilk kez aşan günlük vaka sayısı, 7 Nisan'da 54 bin 740'a yükselerek yüzde 34 arttı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, soruları yanıtladı. "Sağlık sisteminde tıkanma var mı? Sistem, son artışları karşılayabiliyor mu? sorusuna "Şu anda bir sorun yok. Ama üç dört hafta daha böyle giderse, sorun olmaya başlar. Şu andaki yük, bizim özellikle kasım aralık döneminde yaşadığımız sağlık yükünün oldukça altında." cevabını verdi.