MEB son dakika açıkladı! 30 gün kala 81 il için duyuru geldi! Okullarda yeni uygulama: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10. ve 11. sınıflar....

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin gelişimini daha etkin bir şekilde takip etmek ve müfredatın işlenişinde bütünlük sağlamak amacıyla önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. 26-27 Mart tarihlerinde düzenlenecek olan ülke geneli ortak sınavlarda, sistemin köklü bir değişime uğrayacağı bildiriliyor. Bu değişiklik, öğrencilerin akademik başarılarını değerlendirme sürecinde daha kapsamlı ve adil bir yaklaşımı hedefliyor.

MEB son dakika açıkladı! 30 gün kala 81 il için duyuru geldi! Okullarda yeni uygulama: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10. ve 11. sınıflar.... 1

Türkiye'deki eğitim sisteminde önemli bir dönüşüm daha yaşanıyor. Millî Eğitim Bakanlığı, 26-27 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleşecek olan ülke genelindeki ortak sınavlarda, öğrencilerin kendi düşüncelerini ve bilgilerini açık bir şekilde ifade edecekleri açık uçlu ve kısa cevaplı soruları kullanacak. Bu değişiklik, öğrencilerin gelişimini daha yakından takip etmek, müfredatın işlenişinde okullar arası bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla yapılmaktadır.

MEB son dakika açıkladı! 30 gün kala 81 il için duyuru geldi! Okullarda yeni uygulama: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10. ve 11. sınıflar.... 2

Yusuf Tekin'den Yeni Müfredat Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren geçerli olacak yeni müfredata ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, Kabine toplantısının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, uzun süredir devam eden çalışmaların sonuçlarını paylaştı.

Müfredat konusunda bir ilerleme olup olmadığına ilişkin soruya yanıt veren Tekin, "Talim Terbiye Kurulumuzun çalışması sürüyor. Sizin müfredat dediğiniz şey bir günde incelenecek bir şey değil. Bir dersin programı 800 sayfa. Müfredat dediğimiz şey ortak, zorunlu, herkeste standart olan dersler." diye konuştu. Milli Eğitim Bakanı Tekin, müfredatın yeni eğitim öğretim yılına yetişip yetişmeyeceği sorusuna, "Tabii yetişecek. Talim Terbiye Kurulunun onayından sonra yayımlayacağız. 1-5 ve 9'da önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren uygulamaya başlıyoruz." yanıtını verdi.

MEB son dakika açıkladı! 30 gün kala 81 il için duyuru geldi! Okullarda yeni uygulama: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10. ve 11. sınıflar.... 3

Yeni Müfredat Kademeli Olarak Uygulanacak

Bakan Tekin, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın titizlikle yürüttüğü çalışmalara değinerek, müfredatın hazırlanmasının zaman alan bir süreç olduğunu vurguladı.

MEB son dakika açıkladı! 30 gün kala 81 il için duyuru geldi! Okullarda yeni uygulama: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10. ve 11. sınıflar.... 4

Yeni müfredatın, 1-5 ve 9. sınıflardan başlayarak kademeli olarak uygulanacağını belirtti. Özellikle müfredatta yapılan değişikliklerin çocukların düzeylerine uygun olacağının altını çizdi.

MEB son dakika açıkladı! 30 gün kala 81 il için duyuru geldi! Okullarda yeni uygulama: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10. ve 11. sınıflar.... 5

Öğrenci Düzeylerine Uygun Değişiklikler

Bakan Tekin, yapılan çalışmaların büyük bir kısmının tamamlandığını ve önümüzdeki haftalarda sürecin tamamlanacağını ifade etti.

MEB son dakika açıkladı! 30 gün kala 81 il için duyuru geldi! Okullarda yeni uygulama: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10. ve 11. sınıflar.... 6

Yeni müfredatın öğrencilerin mağdur olmaması için özenle planlandığını ve her kademeye yeni başlayan öğrencilerle birlikte hayata geçirileceğini açıkladı.

MEB son dakika açıkladı! 30 gün kala 81 il için duyuru geldi! Okullarda yeni uygulama: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10. ve 11. sınıflar.... 7

Öğrencileri Bekleyen Değişiklikler

Yeni müfredatla birlikte belirli derslerde seyreltme yapılacağını belirten Bakan Tekin, detayların komisyonlar tarafından incelendiğini ve onaylanacağını dile getirdi.

MEB son dakika açıkladı! 30 gün kala 81 il için duyuru geldi! Okullarda yeni uygulama: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10. ve 11. sınıflar.... 8

Öğrencilerin eğitim kalitesinin artırılması ve daha etkin bir öğrenme sürecinin sağlanması için yapılan bu değişikliklerin önemine vurgu yaptı.

MEB son dakika açıkladı! 30 gün kala 81 il için duyuru geldi! Okullarda yeni uygulama: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10. ve 11. sınıflar.... 9

Sosyal medyada yer alan, "matematik müfredatından bazı konuların çıktığı" iddialarına ilişkin de Tekin, şunları kaydetti:

"Bunların hepsini, alanında uzman yaklaşık 2 bin kişi çalışıyor. Yaklaşık yüzde 40'ı akademisyen. Gerisi öğretmen. Hem işin bilimsel boyutuyla ilgili akademisyenler var hem de uygulamada öğretmenler var. Bunlar, buna göre değerlendiriliyor. Ortaöğretim müfredatında ne olmayacakla ilgili herkes bir şey söyleyebilir. Bizim muhatap olduğumuz öğrencilerin düzeyleri. Lisans düzeyinde okutulması gereken herhangi bir bilginin zorunlu eğitim çağında verilmesi gerekli midir? Seyreltmeler olacak ama ben spesifik olarak nelerin seyreltildiğini bilmiyorum. Bunun için komisyonlar kuruldu. Aylardır çalışıyorlar. Denetlemek ve onaylamakla görevli Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı da onaylayacak sadece ilkesel olarak, çocuklarımızın düzeylerine uygun müfredat ortaya çıkacak."

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin