A HABER GALERİ
ESA İtalya'nın son halini paylaştı! Uydudan çekilen görüntü şaşkınlık yarattı!
Dünyada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanısı konan kişilerin sayısı 160 bini aştı, ülkeler salgının yayılmasını önlemek amacıyla tedbirlerini artırdı. Çin'de yeni tip koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 199'a ulaştı. Çin'den sonra en çok etkilenen İtalya'da hayatını kaybedenlerin sayısı 368 kişi daha artarak 1809'a yükseldi. Öte yandan İtalya'nın Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından uydudan çekilen yeni görüntü ise şaşkınlık yarattı.
Koronavirüsün Çin'in ardından sıçradığı Avrupa, salgınla mücadele ederken, salgından en çok etkilenen ülke ise İtalya oldu. Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından uydudan çekilen yeni görüntü ise şaşkınlık yarattı.
Çin'de ortaya çıkan yeni tip koronavirüsten en kötü etkilenen ülkelerin başında İtalya geliyor. Virüs nedeniyle tüm ülke karantina altında ancak ölümler durdurulamıyor.
Üç hafta önce patlak veren koronavirüse bağlı ölümlerde dün akşam rekor kırıldı ve 1 günde tam 368 kişi hayatını kaybetti. Böylelikle ölü sayısı 1809'a, virüsün bulaştığı kişi sayısı da 24 bin 747'ye çıktı.
Uydudan gelen son görüntüler ise İtalya'daki değişimi gözler önüne serdi. Ocak ayı ortalarında çekilen ve hava kirliliğini gösteren bu görüntü, artık çok daha farklı bir halde.
ESA'nın (Avrupa Uzay Ajansı) dünyaya yolladığı Şubat ayını kapsayan görüntülerde de çok büyük değişiklik yok ancak salgının en fazla yayıldığı Mart ayında görüntü tamamen değişiyor.
Hürriyet'in haberine göre Mart ayında salgının ülkeyi vurmasıyla birlikte salgının en çok etkilendiği Kuzey İtalya kırmızı bölgenin iyiden iyiye azaldığı görülüyor. Yani hava kirliliği karantinaya bağlı olarak her geçen gün daha da azalmış.
Benzer bir durum Çin'de de yaşanmıştı. Virüs tehdidi nedeniyle fabrikaları kapatan Çin'de de haritadaki kırmızı renk adeta kayboldu yani hava kirliliği iyiden iyiye düştü.