A HABER GALERİ
Dünyanın konuştuğu fotoğraf karesi! Dünya diplomasisinde Türkiye masa başında
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Şangay İşbirliği Teşkilatı zirvesinin yapıldığı Özbekistan'da liderlerle bir masa etrafında toplanarak sohbet etti. İşte o sırada çekilen bir fotoğraf, yeni Türkiye'nin dünya diplomasisindeki yerini ortaya koydu. A Haber Yurt/İstanbul Haber Müdürü Kerim Ulak dünyanın konuştuğu o fotoğraf karesini vatandaşlara sordu.
A Haber ekiplerinden Kerim Ulak, Özbekistan'da Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderlerle sohbet ederken çekilen ve tüm dünya gündemine oturan fotoğrafı vatandaşlara sordu.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan fotoğraf karesinde dünya liderlerine bir anlatımda bulunuyor. Bu kare tüm dünyada konuşuldu.
İşte vatandaşların bu kareye olan yorumları:
Devlet başkanları var ve bizim ülkemizin Cumhurbaşkanı var bu karede, bu fotoğrafla gurur duyuyorum. Bundan daha büyük bir gurur olamaz. Mutluluk verici bir fotoğraf.
Bu güçlü Türkiye'nin fotoğrafıdır ve ülkemizin her yerde sözünün geçtiğinin ispatıdır. Bundan önce silik bir politikamız vardı. Bu kişiden kişiye değişiyor ama bizim için kıvanç.
Ne mutlu bunları gördük, eskiden bunları göremiyorduk. Eskileri gördük, çok pasif bir Türkiye vardı. Hepsi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını dinliyor.
Bu fotoğrafla kesinlikle gurur duyuyorum. Bu fotoğraf bir dünya liderini gösteriyor. Bu kareye girenler ekonomik olarak bakıldığı zaman dünyanın yüzde 35'ine hitap ediyor. Asya grubu ve Rusya var burada.
Eskiden ABD'nin karşısında el pençe dururduk ama şimdi bir dünya liderini diğer ülke liderleri dinliyor. Onun ağzından çıkan her kelimeye önem verip bunu idrak ediyorlar. Eski Türkiye'de bir böyle karede yer alamazdık.
Recep Tayyip Erdoğan'dan Allah Razı olsun. Bu güçlü Türkiye'nin işaretidir. Türkiye artık dünyaya yön verecek bir konuma geliyor. Bu fotoğraf beni çok gururlandı.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu fotoğraf karesinde yüksekte duruyor ve burada olağanüstü bir mesaj söz konusu. Diğerleri de oturup onu dinliyor. Ben bu kareyi görünce büyük bir gurur duydum.
Şu anda dünya liderlerine baktığınız zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan kadar çok çalışan ve dış ilişkileri bilen bir lider yok. Bu çok güzel bir tablo.
ABD bu fotoğrafa çok kızacak. Türkiye elden gidiyor diye çok üzülürler. Bu fotoğraf muhalefeti çok üzdü. Bunun üzerine stratejiler değişecek. 6'lı masanın işleri zorlaşacak.
Bu kareyi gördüm ve çok gururlandım. Her zaman dik duran, herkese sözünü geçiren istediği zaman bütün ülkelere kafa tutabilen bir liderimiz var, kendisiyle gurur duyuyorum.
Bu fotoğrafta güçlü bir Türkiye var. Bizim başımızdaki lider dik duruyor ve bu sayede herkese diz çöktürmeyi başarmışız.
Eski Türkiye'de her yer çöplüktü, o dönemler herkes bize kafa tutuyordu şimdi biz herkese kafa tutabiliyoruz.
Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan ile bu fotoğraftan dolayı gurur duydum. Olması gerektiği gibi bir dünya lideri. Bunu bir kez daha kanıtlamış oldu. Bu masada dünya içinde çok güzel şeyler yapılacaktır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da buna önderlik ediyor.
Burada bir dünya masası var, barışçıl bir masa var. Olması gereken doğru ve güvenilir masa var. Bizdeki 6'lı masa gibi değil. 6'lı masa oy için kurulmuş, Türkiye'yi kandırmaya çalışan bir masa.
Eskiden Türkiye'nin sözü geçmiyordu. Türkiye maalesef dünyada eğreti duruyordu ama şu anda dünyada sayılan sözü geçen bir ülke aynı zamanda küresel anlamda sorunlara cevap verebiliyor.
