A HABER GALERİ
"Devlet ve vatanımız için ne gerekiyorsa yaparız"
Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yıllarca Mehmetçik ile omuz omuza terörle mücadele eden korucular, devlet ve vatan için son terörist kalıncaya kadar bu mücadeleyi sürdüreceklerini dile getirdi.
Siirt'te terörle mücadelede güvenlik güçlerine yardımcı olmak ve köylerini korumak amacıyla nöbet tutan korucular, her türlü baskı ve tehdide rağmen görevlerini sürdürüyor.
"Devlet ve vatanımız için ne gerekiyorsa yaparız"
Siirt'teki koruculardan Sabri Oyit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'ya karşı korucu olarak mücadele ettiğini söyledi.
"Nerede çatışma olursa gideriz"
Nezir Yıldızyeli, 24 yıldır koruculuk yaptığını ifade ederek, nerede görev varsa hiç çekinmeden gittiklerini belirtti.
"Kürt, Türk kardeştir, devletimiz birdir." diyen Yıldızyeli, korucuların teröristlere karşı mücadele yürüttüğünü anımsattı.
Yıldızyeli, korucuların bölgeyi iyi bildiğini, bu nedenle operasyona askerlerle çıktıklarını dile getirerek, "Nerede çatışma olursa gideriz." diye konuştu.
Buğutekin, şunları kaydetti:
"Memleketimizde huzur istiyoruz. Askerler şehit olduğunda sanki canım gidiyor. Canımızı veririz ama bu memleketi terk etmeyiz. Teröristler devlete teslim olmadığı sürece bu işi bırakmayacağız. Benim 9 çocuğum var, devlet silah verirse onları da korucu yapacağım."
"Teröre geçit vermeyeceğiz"
Rıdvan Oyit de terörle mücadelede sonuna kadar devletin yanında olduklarını bildirdi.
Operasyonlarda 2 yıldır görev aldıklarına işaret eden Oyit, "Tendürek Dağı'nda nasıl 7 korucumuz şehit düştüyse biz de öyle önde giderek şehit olmaya hazırız. Yeter ki bu terör belası ülkemizden temizlensin." dedi.
11 çocuk sahibi olduğunu, koruculuk yapan oğlu görevden dönene kadar endişe duyduğunu belirten Oyit, "Ülkenin huzuru, terörün bir an önce bitmesi için diğer 10 çocuğum daha korucu olmaya hazır. Ülkemizi teröristlerden korumak için operasyona giden koruculara selametle dönmeleri için dua ediyorum." diye konuştu.