A HABER GALERİ
DEAŞ sokak savaşında hangi güçleri kullanacak?
Musul operasyonu 4'üncü gününe girdi. Çatışmaların adresi Türk askerlerinin Musullu güçleri eğittiği kampın yer aldığı Başika bölgesi. Başika kasabasının DEAŞ'tan kurtarılması için Peşmerge güçleri harekete geçti. Irak Başbakanı İbadi, Musul operasyonunun planlanandan çok daha hızlı ilerlediğini söyledi. DEAŞ'ın ise, Musul'da sokak savaşlarında komando gücü "Usra ordusu"nu (Ceyşu'l Usra) kullanacağı iddia edildi.
Peşmerge güçleri, DEAŞ'ın elindeki Başika kasabasını geri almak için üç koldan harekete geçti. Kasabadaki DAEŞ hedefleri ağır silahlarla vuruluyor.
Peşmerge komutanı Başika'da kontrolü sağladıktan sonra kuzeyde çoğunlukta Hristiyanların yaşadığı Tel Keyf ilçesine yöneleceklerini açıkladı.
Musul Barajı Cephesi'nde Peşmerge ile DEAŞ üyeleri arasında çatışma yaşanırken, Kani Şirin köyündeki DEAŞ mensuplarının abluklaya alındığı iddia edildi.
Irak Başbakanı Haydar el İbadi de, Musul'u DEAŞ'tan kurtarmak için dört koldan yürütülen operasyonun planlanandan çok daha hızlı ilerlediğini söyledi.
DEAŞ, 2.5 yıldır kontrol ettiği Musul'u kaybetmemek için petrol dolu tankerlerle saldırı düzenliyor.
Musul'daki halkı "canlı kalkan" olarak kullanacağından ve sarin gazı gibi kimyasal silahlar kullanmasından da endişe ediliyor.
Paris'teki Musul toplantısına telekonferans yöntemiyle bağlanan Irak Başbakanı Haydar el İbadi, "Güçlerimiz Musul'a düşündüğümüzden ve operasyon sırasında planladığımızdan daha hızlı ilerliyor" dedi.
Paris'teki Musul toplantısının açılış konuşmasını yapan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da, DEAŞ üyelerinin Suriye'nin Rakka kentine kaçabileceği konusunda uyarıda bulundu. Hollande, "Onların Rakka'ya kaçmasını engellemek için her şey yapılmalı" dedi.