Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kudüs için girişimleri dünya basınında

İsrail zulmüne Türkiye'nin sert çıkışı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleri dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Dünya basınındaki yorumlarda "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müslüman ülkeleri birleşmeye ve İsrail ile yüzleşmeye çağırdı" denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kudüs için girişimleri dünya basınında 1

İsrail zulmüne Türkiye'nin sert çıkışı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimleri dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kudüs için girişimleri dünya basınında 2

İsrail merkezli Haaretz, Erdoğan'ın "İsrail yönetimi Nazilerin yöntemlerini Filistinlilere karşı kullanıyor" açıklamasını başlıkta kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kudüs için girişimleri dünya basınında 3

İngilz Reuters ajansı Erdoğan'ın, dünyayı İsrail'e "münasip bir yanıt vermeye ABD'yle birlikte elçiliklerini Kudüs'e taşıyan ülkelere ekonomik yaptırım uygulamaya çağırmasını" duyurdu ve Kudüs için "uluslararası barış gücü" çağrısı yapıldığını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kudüs için girişimleri dünya basınında 4

Fransa basınından Le Figaro, İsrail'e verilmesi gereken cevabı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'na taşıyacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kudüs için girişimleri dünya basınında 5

ABD merkezli New York Times Erdoğan'ın bir yandan İslam İşbirliği Teşkilatı'nı İstanbul'da acil toplantıya çağırdığını bir yandan da İsrail'e karşı miting düzenlediğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kudüs için girişimleri dünya basınında 6

Almanya'dan Detusche Welle, Erdoğan'ın "Açık konuşmak gerekirse İslam dünyası Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır. Tüm insanlık da sınıfta kalmıştır" sözlerini alıntıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kudüs için girişimleri dünya basınında 7

Katar merkezli El Cezire, "Erdoğan Müslüman ülkeleri birleşmeye ve İsrail ile yüzleşmeye çağırdı" başlığını attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kudüs için girişimleri dünya basınında 8

Pakistan'dan ARYNews televizyonu "Erdoğan Müslüman dünyasını İsrail zulmüne karşı Filistinlilere destek olmaya çağırdı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kudüs için girişimleri dünya basınında 9

Çin haber ajansı Xinhua, "Onlarca Filistinlinin öldürülmesi, İstanbul'da dev mitingle protesto edildi" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kudüs için girişimleri dünya basınında 10

Rusya merkezli Russia Today ise, İstanbul'dan elçiliklerini Kudüs'e taşıyan ülkelere karşı ortak tepki talebi çıktı" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kudüs için girişimleri dünya basınında 11

"TÜRKİYE'YE MÜTEŞEKKİRİZ"
Filistin'in BM Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi İbrahim Khraishi, Türkiye'nin Filistin sorununa ilişkin girişimlerine övgüde bulunarak, "Türkiye'ye gösterdiği çabalardan dolayı ziyadesiyle müteşekkiriz" dedi. BM İnsan Hakları Konseyi'nin düzenlediği Filistin özel oturumunda ülkelerin İsrail'e karşı tavrına övgüde bulunan Khraishi, "Ülkelerin büyük çoğunluğu İsrail'in Filistinlilere uyguladığı terörü kınadı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kudüs için girişimleri dünya basınında 12
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kudüs için girişimleri dünya basınında 13
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kudüs için girişimleri dünya basınında 14
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kudüs için girişimleri dünya basınında 15