Başkan Erdoğan Azerbaycan dönüşü açıkladı! İşte Aliyev'in 'kapıdan içeri sokmam' dediği CHP'li
Türkiye'nin dış politikada attığı her adımı eleştiren ve elde edilen başarılara rağmen anlamsız eleştirilerini sürdüren CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz'e bir tepki de Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Azerbaycan dönüşü basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Erdoğan, "İlham Bey'le konuşurken o bile 'Ben bu adamı bir daha bu kapıdan içeri sokmam' dedi." ifadelerini kullandı.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşünde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 10 büyükelçinin Osman Kavala mektubuyla başlayan gerilimle ilgili CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz'ün tavrına tepki gösterdi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in de Çeviköz'ü 'kapıdan içeri sokmam' dediğini aktaran Erdoğan, "Azerbaycan'a da ihanet etti. Sen önce bir defa büyükelçilik yaptığın ülkenin siyasetine saygılı olmayı öğren. Bunu öğrenmedi ki bu adam." ifadelerini kullandı.
"ALİYEV BU ADAMI KAPIDAN İÇERİ SOKMAM DEDİ"
Azerbaycan dönüşü bir gazetecinin "10 büyükelçi hadisesi yaşanırken sizin duruşunuz, tepkiniz, tavrınız ortadaydı ancak örneğin CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere bazı çevrelerden de "Nazikçe uyarıyorlar, bunlara neden tepki gösteriyorsunuz?" gibi buna benzer açıklamalar geldi.
Bazıları da "Non grata ilan etmek bizi yalnızlaştırır" dedikten sonra, onlar geri adım attıktan sonra da bunun bir diplomatik başarı olduğunu söylemeye başladılar. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Erdoğan'ın cevabı sert oldu.
Başkan Erdoğan, "Bunlardan biri de geçmişte Bakü'de büyükelçi olarak görev yapmıştı, şimdi CHP'de güya siyaset yapıyor. İlham Bey'le konuşurken o bile "Ben bu adamı bir daha bu kapıdan içeri sokmam" dedi. Çünkü Azerbaycan'a da ihanet etti. Sen önce bir defa büyükelçilik yaptığın ülkenin siyasetine saygılı olmayı öğren.