Başbakan Binali Yıldırım'ın 20 bilinmeyeni
Aksiyon Dergisi Haziran ayı sayısında Başbakan Binali Yıldırım'ın çocukluktan, başbakanlık dönemine kadar uzanan hayatıyla ilgili bilinmeyen 20 yönünü kapak haberi yaptı.
Aksiyon Dergisi Haziran ayı sayısında Başbakan Binali Yıldırım'ın çocukluktan, başbakanlık dönemine kadar uzanan hayatıyla ilgili bilinmeyen 20 yönünü kapak haberi yaptı.
TİPİK BİR YAY BURCU
20 Aralık 1955'te Erzincan'ın Refahiye ilçesinde doğan Başbakan Binali Yıldırım, bir yay burcu erkeği. Son derece kibar, bilgili ve beyefendi olan Başbakan Yıldırım, güler yüzlü, samimi, ailesine düşkün, meraklı ve hareketli bir yay burcu erkeği özelliklerine sahip.
TARLADA UÇAKLARA BAKIP HAYAL KURARDI
Çocukluk yıllarında babasıyla birlikte hep tarlaya giden Yıldırım, bütün yazı tatilde çift sürme, ekin biçme, harman ve hasatla geçirirdi. Uzun yaz günlerinde tarlada çalışırken bazen vakit bulduğunda uçakları seyrederek, "Acaba bu uçakların içinde kim var? Biz de olsak" diye hayal kurardı.
PANCARDAN ARABA, TOPRAKTAN YOL YAPARDI
İlkokulu bitirene kadar Kayı Köyü'nde kalan Binali Yıldırım, hala fırsat buldukça köyüne gidiyor. Çocukluk arkadaşı Ahmet Ekinci, "Çobanlı rampasından çıkarken arkasından pancarları alırdık. Onlardan oyuncak arabalar yapardık. Binali Yıldırım topraktan yollar yapardı ve orada oynardık. O zamandan yollar yapmasından belliydi demek ki" diye konuştu.