A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
04 Aralık 2025, Perşembe
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri Kuruluş Orhan sosyal medyada zirvede! Son bölüm çok konuşuldu Mide bulandıran görüntü! Her yerde kemik var Kış gündönümü 2025: En uzun gece hangi gün? Günler ne zaman uzayacak? Ender rastlanan anlar! Ortaya çıkan manzara mest etti Papa 14. Leo’nun ziyaretinden sonra satışa çıkardı! Görenleri şaşırtan ilan Beyin acıyı hissetmezken baş ağrısı neden olur? Migreni tetikleyen 7 faktör Saçları bembeyaz oldu! Kurtlar Vadisi’nin efsanesi Necati Şaşmaz’dan yeni fotoğraf geldi OGM personel alımı başvuruları bitti mi? OGM 496 işçi alımı sonuç tarihi
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.

A HABER GALERİ

  • En Yeniler
  • Gündem
  • Yaşam
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Otomobil
  • Teknoloji
Haberler Gündem Galerileri Antalya, Manavgat, Köyceğiz, Çökertme, Marmaris, Muğla orman yangınlarında son durum

Antalya, Manavgat, Köyceğiz, Çökertme, Marmaris, Muğla orman yangınlarında son durum

Son dakika haberine göre: Türkiye günlerdir orman yangınlarına karşı mücadele veriyor. İşte Antalya, Manavgat, Köyceğiz, Çökertme, Marmaris, Muğla'da yangınla mücadelede dakika dakika yeni gelişmeler... Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada (28 Temmuz-3 Ağustos) tarihleri arasında 38 ilde 163 yangın çıktığını 152 tanesinin söndürüldüğünü belirtti.

Giriş Tarihi: 03.08.2021 08:14 Güncelleme Tarihi: 04.08.2021 10:19
BU ALBÜMÜ PAYLAŞ
Antalya, Manavgat, Köyceğiz, Çökertme, Marmaris, Muğla orman yangınlarında son durum

Türkiye günlerdir orman yangınlarına karşı mücadele veriyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yaptığı son dakika açıklamasına göre 38 ilde çıkan 163 yangından 152 tanesi kontrol altında.

Antalya, Manavgat, Köyceğiz, Çökertme, Marmaris, Muğla orman yangınlarında son durum

İŞTE SAAT SAAT TÜRKİYE'DEKİ ORMAN YANGINLARINDA SON DAKİKA GELİŞMELERİ

Antalya, Manavgat, Köyceğiz, Çökertme, Marmaris, Muğla orman yangınlarında son durum

3 BAKANDAN ORTAK AÇIKLAMA

22.09: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum devam eden yangınlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Antalya, Manavgat, Köyceğiz, Çökertme, Marmaris, Muğla orman yangınlarında son durum

YANGINLA MÜCADELE İÇİN 4 HELİKOPTER DAHA GELİYOR

Bakan Çavuşoğlu Antalya'da 7 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini bildirirken, yarın Ukrayna'dan yangınla mücadele için 4 helikopterin daha geleceğini açıkladı. Bakan Kurum, yangınla mücadele için Antalya'ya 47.5 milyon TL ödenek ayrıldığını aktardı.

Antalya, Manavgat, Köyceğiz, Çökertme, Marmaris, Muğla orman yangınlarında son durum

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile birlikte kameraların karşısına çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, flaş detayları paylaştı.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

21.30: BAKAN SOYLU: TOMA'LAR DEVREYE GİRDİ

Yangın bölgelerinde provokasyonlar da oluyor.

Yarın akşam daha pozitif haberler verebiliriz.

Rüzgarın varlığı mücadeleyi etkiliyor.

Provokatif açıklamalar yapılmamalı.

Karayolları'mıza kadar, güvenlik teşkilatlarımızdan belediyelerimize kadar herkes büyük bir mücadele ortaya koymaktadır

Yangın yerleşim yerine inince TOMA'lar devreye girdi.

Yarın akşam daha pozitif değerlendirmeler yapabiliriz.

Antalya, Manavgat, Köyceğiz, Çökertme, Marmaris, Muğla orman yangınlarında son durum

21.22: BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN FLAŞ AÇIKLAMALAR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, devam eden yangınlara ilişkin flaş açıklamalarda bulundu.

Bakan Pakdemirli'nin açıklamaları şu şekilde:

(28 Temmuz-3 Ağustos) 38 ilde bu tarihler arasında 163 yangın çıktı. 152 tanesi söndürüldü.

Antalya, Muğla, Adana, Mersin ve Osmaniye'de afetten etkilenen vatandaşlarımızın tarımsal alanla ilgili ön hasar tespit çalışmalarını bitirdik.

Manavgat'ın batı tarafında iyi bir haber aldık. Ekiplerimiz biraz risk aldılar. İyi bir noktaya doğru gidiyor. Kontrol diyemeyiz ama belli bir noktaya girdiler

Hava sıcaklığında bugün Marmaris'te 45.5 dereceyle tüm zamanların sıcaklık rekoru kırıldı. Önceki rekor 7 Temmuz 1988'de 45.2 olarak ölçülmüştü.

Elimizdeki mevcut envanterde, sürekli çalıştığımız uçak ve helikopter sayımız, şu an yönetim helikopterlerini, uçaklarını saymazsak 48, sayarsak 53-55'i buluyor.

5 ilimizde 18 ilçe, 78 köy ve 2 bin 219 çiftçimiz yangınlardan etkilenmiş durumda. Çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz üreticilerimizin mağduriyeti giderilecek.

Antalya, Manavgat, Köyceğiz, Çökertme, Marmaris, Muğla orman yangınlarında son durum

152 YANGIN KONTROL ALTINDA

18:46: Orman Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ''Son 7 gün içinde 38 ilde toplam 163 orman yangını ile mücadele ettik. Tam 152 yangını kontrol altına aldık. 6 ilde devam eden 11 orman yangınını kontrol altına almak için havada ve karada var gücümüzle çalışıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Antalya, Manavgat, Köyceğiz, Çökertme, Marmaris, Muğla orman yangınlarında son durum

16.12 Son dakika haberi... Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Antalya'da olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Manavgat'ta gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklaması şu şekilde:

Elbette tüm çalışanlarımız, orman çalışanlarımız ve diğer kurumlarımız, belediyelerimiz hep beraber bu mücadeleyi sürdürüyorlar. Biz de elimizden geldiği kadar kendilerine destek veriyoruz. Bugün Tarım ve Orman Bakanımız Isparta Sütçüler'e gitti. O yangının da durdurulması için çalışıyoruz. Hem Isparta hem de Antalya Serik bölgesi için tehdit olabilecek bir yangın, dün başladı. Oraya da müdahaleler sürüyor.

Bugün ve yarın kritik. Rüzgar bakımından da yangının durdurulması bakımından da kritik günler. O nedenle herkes elinden geldiği kadar, bugün özellikle şu rüzgarla yangının daha fazla dağılmaması için ve kontrol altına alınması için çaba sarf ediyor. Biz de elimizden geldiği kadar arkadaşlarımıza her türlü desteği veriyoruz.

Ciddi bir dezenformasyon var. Bir afet olduğu zaman biz Türkiye olarak başka ülkelere yardım ettiğimiz gibi başka ülkelerin de bize yardım etmesini elbette kabul ederiz. Ufak tefek, küçük olan şeylerde kendi imkanlarımızla üstesinden gelebileceğimiz durumlarda teşekkür ediyoruz kendilerine, ihtiyacımız olduğunda arayacağız diyoruz. Ama bu büyük bir yangın. Yangının başlamasıyla beraber birçok ülke, komşu ülkeler, dost ve kardeş ülkeler veya Avrupa'dan ülkeler aradılar. Herhangi bir ihtiyacınız var mı, biz nasıl yardımcı olabiliriz? Biz de kendilerine sorduk, 'ne yapabilirsiniz?' Bizim e en çok ihtiyacımız olan uçak ve tonajlı su taşıyabilecek helikopter. Yani havadan müdahale. Azerbaycan sağ olsun hem eleman gönderdi hem de bazı araç gereç de gönderdi. Bir tane de helikopter gönderdi.

Biz bu teklifler geldiği zaman 'ne gönderebileceksiniz?' Eğer ellerinde bu tür uçak ve helikopter varsa o bilgileri alıyoruz, Tarım ve Orman Bakanlığımıza iletiyoruz, arkadaşlarımız incelemesini yapıyor. Helikopterlerin kullandığı kovalara ilave belki ihtiyaç olur diye onlara da bakıyoruz.

15.50 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Planlı ve gayretli çalışmalar neticesinde 156 yangının 147'si kontrol altına alındı.

Kurumlarımız eş güdüm içerisinde kriz bölgelerindeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

Antalya, Manavgat, Köyceğiz, Çökertme, Marmaris, Muğla orman yangınlarında son durum

SAAT: 12.14 UŞAK'TA ORMAN YANGINI ÇIKTI

Uşak'a bağlı Sorkun köyü yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor. Çokkozlar mevkisindeki ormanlık alanda yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Uşak Orman İşletme Müdürlüğü ile jandarma, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Söndürme çalışmalarına köylüler de destek veriyor.

Antalya, Manavgat, Köyceğiz, Çökertme, Marmaris, Muğla orman yangınlarında son durum

SAAT 11.37 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya adresinden yangın bölgeleriyle ilgili bir açıklama yaptı.

Koca'nın paylaşımları şu şekilde:

ANTALYA. 598 hastamızı tedavilerini tamamlayarak taburcu ettik. Tedavisi devam eden 11 hastamız var. Bölgedeki felakette 7 can kaybımız oldu. 34 Ambulans, 17 UMKE ekibi, 1 mobil komuta aracı, toplam 191 sağlık profesyoneli ile sahadayız.

MUĞLA. 271 hastamızı tedavilerini tamamlayarak taburcu ettik. Tedavisi devam eden 36 hastamız var. Bölgedeki felakette 1 can kaybımız oldu. 44 Ambulans, 16 UMKE ekibi, 1 mobil komuta aracı, toplam 228 sağlık profesyoneli ile sahadayız.

Antalya, Manavgat, Köyceğiz, Çökertme, Marmaris, Muğla orman yangınlarında son durum

SAAT 10.47 BODRUM'DA TAHLİYE ANONSU YAPILDI

Bodrum Yeniköy'de yangının sitelere ulaşmaması için ekipler yoğun çaba sarfediyor.

Bodrum'da orman yangınları ile mücadele devam ediyor. Alevler Yeniköy'de bulunan sitelere yaklaşmış durumda ve yangının sitelere ulaşmaması için havadan ve karadan yoğun şekilde müdahale ediliyor. Bölgede bulunan yetkililer evlerin tahliye edilmesi çağrı yapıyor. Ekipler bölgede yoğun çaba sarf ediyor Bodrum'un meşhur beyaz evleri tehdit altında.

Yangının şiddeti rüzgar nedeniyle bir anda artıyor. Karadan ekipler yoğun duman altında büyük bir çaba sarf ediyor. Ekipler ağaçları ve bölgeyi ıslatarak alevlerin bölgeye ulaşmasını engellemeye çalışıyor.

Antalya, Manavgat, Köyceğiz, Çökertme, Marmaris, Muğla orman yangınlarında son durum

SAAT 10.25 DENİZLİ'DE SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Denizli'nin Buldan ilçesinde yangında hasar gören ormanlık alanda, soğutma çalışmaları devam ediyor.

Türlübey Mahallesi yakınlarında dün akşam saatlerinde başlayan yangın, sabaha kadar devam eden çalışmalarla tamamen kontrol altına alındı.

Yerleşim alanlarına da yaklaşan yangında ormanlık alanda büyük zarar meydana geldiği görüldü. Soğutma çalışmalarının devam ettiği bölgede oluşan zararla ilgili yetkililer çalışma başlattı.

Yangına müdahale sırasında Buldan Orman Şefliği bünyesinde görevli Orman Muhafaza Memuru Yaşar Kozakbaş'ın (50) vücudunun bazı bölümlerinde yanık oluştuğu bildirildi. Kozakbaş, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından Eskişehir Şehir Hastanesi'ne nakledildi.

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Buldan İlçesi Türlübey Mahallesi ormanlık alanında çıkan yangın kontrol altına alınarak, tamamen söndürülmüş olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangın süresince cansiperane çalışan tüm kahramanlarımıza müteşekkiriz. Rabbim ülkemizi tüm afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.

Türlübey Mahallesi yakınlarında dün ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyük bir alanda etkili olan yangına, Orman Bakanlığına bağlı söndürme uçağının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinden 16 arazöz, 6 ilk müdahale aracı, 25 tanker, 3 dozer, 2 kepçe ve Orman Bölge Müdürlüğünden 25 arazözle müdahale edilmişti. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA'lar ile İl Jandarma Komutanlığı ve 11. Komanda Tugay Komutanlığından askerler de söndürme çalışmalarına katılmıştı.

Bazı firmalara ait iş makineleri de söndürme çalışmalarına destek vermişti.

Antalya, Manavgat, Köyceğiz, Çökertme, Marmaris, Muğla orman yangınlarında son durum

SAAT 10.13 HAVADAN MÜDAHALELER SÜRÜYOR

Muğla'nın Milas, Bodrum ve Kavaklıdere ilçelerindeki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Milas'ın Beyciler Mahallesi'nde 3 gün önce başlayan orman yangını Ören Türkevleri, Çökertme, Bozolan, Fesleğen, Gökbel ve Türkevleri ile Bodrum'un Aşağı Mazı, Yukarı Mazı mahallelerinde etkili oluyor.

Gece boyunca karadan yürütülen söndürme çalışmalarına havadan da müdahale ediliyor.

Türkiye'nin farklı illerinden gelen arazözler ile itfaiye ekipleri de geniş bir alanın etkilendiği yangında çalışma yürütüyor. Tahliye edilen mahallelerde kontrol altına alınan alanlarda soğutma çalışmaları devam ediyor.

Kissebükü Koyu'na kadar ilerleyen alevler havadan ve karadan çalışmayla kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Arazözlerin yanan alanlara ulaşabilmesi için iş makinelerince orman yolu açılıyor. Gönüllüler ve bölge halkı da ekiplerin çalışmalarına destek veriyor.

Yangının bölgedeki diğer yerleşim alanlarına sıçramaması için ise güvenlik önlemi alınıyor.

Kavaklıdere ilçesindeki orman yangınına ise havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Antalya, Manavgat, Köyceğiz, Çökertme, Marmaris, Muğla orman yangınlarında son durum

SAAT 09.51 DEVLETİMİZ ORMANLARIMIZ İÇİN SEFERBER

Antalya, Manavgat, Köyceğiz, Çökertme, Marmaris, Muğla orman yangınlarında son durum

SAAT 09.10 HİSARÖNÜ'NDE ALEVLER YERLEŞİM YERİNE ULAŞTI

Marmaris'te devam eden orman yangını, kırsal Hisarönü Mahallesi'nde yerleşim yerine kadar geldi. Alevler, bazı evlere kısmen hasar verdi. Ekipler, daha önce tedbir amacıyla boşaltılan mahalledeki alevlere havadan helikopter, karadan da arazözlerle müdahale edildi.

Antalya, Manavgat, Köyceğiz, Çökertme, Marmaris, Muğla orman yangınlarında son durum

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI'NDAN 'TRAFİĞE ÇIKMAYIN' ÇAĞRISI
Muğla'nın Marmaris ilçesinde 6 gündür devam eden orman yangınları için kendisine bağlı saha ekiplerin koordinasyonunu sağlayan Belediye Başkanı Mehmet Oktay, daha çok hava desteği isteyerek vatandaşları trafiğe çıkmamaları, görevlilere işini rahatlamaları çağrısında bulundu.

Antalya, Manavgat, Köyceğiz, Çökertme, Marmaris, Muğla orman yangınlarında son durum

İlçenin 23 kilometre kırsalında bulunan Hisarönü Mahallesi'nde çalışmaları yöneten Başkan Oktay, "Dört gündür Marmaris ve ülke olarak ciğerlerimiz yanmakta ve yangınlar devam ediyor hala kontrol altına alınmadı. Kırsal Hisarönü, Turunç, Bayır, Turgut ve Marmaris ilçe merkezi Armutalan ile Beldibi'nde yangın devam ediyor. İlk günden itibaren yetkililerden hava desteği sağlayın çağrısı yaptım. Bulunduğumuz coğrafya karadan müdahaleye izin vermiyor. Tüm ekibimizle kendi doğamızı ve çevremizi korumak için uyumadan sahada görevimize devam ediyoruz Yardımlarla ilgili herkese teşekkür ederim. Marmarisliler dayanışmanın çok güzel örneklerini gösterdi. Kontrolsüz yardım yapılmasın. Gıda, yiyecek ve içecek ihtiyacımız yok. Kurumlarla iletişime geçmeden lütfen gıda ve içecek göndermeyin. Kendi şahsi ve belediye resmi sosyal medya hesaplarımızda duyuru yapıyoruz. Vatandaşlarımız zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmasınlar. Yangınla mücadele eden ekiplere yol vermek ve daha hızlı işlerini yapması için trafiğin açık tutulması gerekiyor. Halkımız daha duyarlı olursa verilen mücadele daha anlamlı ve gecikmeden olacaktır" dedi.

Antalya, Manavgat, Köyceğiz, Çökertme, Marmaris, Muğla orman yangınlarında son durum

Başkan Oktay, dört gün içinde Milli Parklar tarafından koruma altında olan yaklaşık 11 bin hektar ormanın yandığını da söyledi.

Antalya, Manavgat, Köyceğiz, Çökertme, Marmaris, Muğla orman yangınlarında son durum
Antalya, Manavgat, Köyceğiz, Çökertme, Marmaris, Muğla orman yangınlarında son durum

Antalya, Manavgat, Köyceğiz, Çökertme, Marmaris, Muğla orman yangınlarında son durum

SAAT 07.36 Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde çıkan orman yangınının kontrol altına alındığı bildirildi.

Yangının başladığı Başalan Mahallesi'nde incelemelerde bulunan Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat, Aydın sınırları içinde kalan alanda yangının kontrol altına alındığını söyledi.

Antalya, Manavgat, Köyceğiz, Çökertme, Marmaris, Muğla orman yangınlarında son durum

SAAT 06.55 MUĞLA-MİLAS'TAKİ YANGINDA 3. GÜN: HAVADAN MÜDAHALE YENİDEN BAŞLADI

Menteşe'nin Gazeller Mahallesi'nin Bozbayır mevkiinde kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanlık bölgede yangın başladı. Bölgeden yükselen dumanı fark eden çevredekiler, durumu orman ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Yangına 5 arazöz, 2 su tankeri, 2 dozer, 3 itfaiye aracı ve orman işçileri karadan müdahale etmeye başladı. Söndürme çalışmalarına vatandaşlar da destek olduğu öğrenildi.

Antalya, Manavgat, Köyceğiz, Çökertme, Marmaris, Muğla orman yangınlarında son durum

SAAT 05.59 SEYDİKEMER'DE YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde gece yarısı dört ayrı noktada çıkan yangın ekiplerin ve halkın yoğun gayretleri sonucu kontrol altına alındı. Bölgede söndürme çalışmaları devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Seydikemer Bayır ve Çökek Mahallelerindeki ormanlık alanlarda 4 ayrı noktada aynı anda çıkan yangın ihbarı üzerine teyakkuzda olan ekiplerle birlikte halk seferber oldu. Bölgede eli ayağı tutan ne kadar genç varsa alevlerle mücadele için seferber olurken el fenerleri ile ormanda halkın mücadelesi kısa sürede sonuç verdi ve yangınlar kontrol altına alındı.

Soğutma çalışmalarının devam ettiği Seydikemer'deki yangınlarda halk teyakkuz halinde bekleyişini sürdürüyor.

Antalya, Manavgat, Köyceğiz, Çökertme, Marmaris, Muğla orman yangınlarında son durum

SAAT 01.39 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetlerinin pek çok bölgede yangın söndürme ve tahliye çalışmalarına destek vermeyi sürdürdüğünü bildirdi.

MSB'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 400'den fazla Mehmetçiğin, 3 insansız hava aracı, 4 helikopter, 2 çıkarma gemisi, 50'den fazla itfaiye, arazöz ve iş makinasıyla görev yaptığı belirtildi.

Paylaşımda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin verilecek her türlü ilave göreve de hazır olduğu vurgulandı.

Antalya, Manavgat, Köyceğiz, Çökertme, Marmaris, Muğla orman yangınlarında son durum

SAAT 01.26 Antalya'nın Gündoğmuş ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmalarına gece de devam ediliyor.

Ortakonuş Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 29 Temmuz'da çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle yayıldı. Sarp bölgede yer aldığı için alevlere müdahale güçlükle yürütülüyor.

Yüksek sıcaklık, düşük nem ve kuvvetli rüzgar nedeniyle yayılan alevler, Ortakonuş'un yanı sıra Çarızözü, Senir, Narağacı, Balkaya ve Ümütlü mahallerine sıçradı.

Alevler ilçe merkezini de tehdit ettiği için Gündoğmuş ilçe merkezi tedbir amaçlı boşaltıldı.

Ekipler, yangın olan bölgelerde söndürme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Rüzgarın etkisiyle anlık olarak bazı bölgelerde etkili olan yangın, ekiplerin yoğun çabasıyla kısmen kontrol altına alındı.

Bölgeye sabahın ilk ışıklarıyla birlikte havadan da etkili müdahalenin başlayacağı bildirildi.

AHABER - Haberler, Son Dakika Haberleri
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • AHABER - Haberler, Son Dakika Haberleri
  • Apple iTunes iPhone
  • Apple iTunes iPad
  • Google Play Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS