Genel af çıkacak mı, ceza indirimi var mı? 2019'da Genel af çıkacak mı son durum nedir?
2019 Genel af son dakika haberleri yakından takip ediliyor. Genel af çıkacak mı, ceza indirimi var mı sorusuna vatandaşlar yanıt aramaya başladı. Mahkum yakınlarının merakla beklediği genel af haberlerinde son dakika gelişmeleri yaşanıyor. 24 Haziran seçimleri öncesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli genel af çıkışıyla gündem yaratmıştı. Geçtiğimiz günlerde Erdoğan, Esenler'deki iftar programında seçim sonrası af yasası ile ilgili bir çalışma yapılacağını duyurmuştu. 10 Haziran'da açılacak TBMM ile genel af konusunun gündeme daha sık gelmesi bekleniyor.
Genel af son dakika haberleri mahkum yakınları tarafından sorgulanıyor. 2019'da genel af çıkacak mı, ceza indirimi var mı? Genel af yasasının TBMM'ye gelip gelmeyeceğine ilişkin meraklı bekleyiş sürüyor. 10 Haziran'da TBMM'nin açılacak olması nedeniyle genel af konusu gündemdeki yerini koruyor. Seçim sürecinin sona ermesinin ardından Genel Kurul'un Ceza İnfaz Yasası ve Ceza Kanunu'nda bazı değişiklikler öngören taslak çalışmalarını ele alması bekleniyor. Şartlı ceza indirimi olarak adlandırılan teklif hükümlü ve tutuklu olanların kesinleşmiş hükümlerde, hükmolunan cezaların toplamından bir defaya mahsus olmak üzere 5 yıl indirim yapılmasını öngörüyor.
GENEL AF SON DAKİKA HABERLERİ!
Seçim tartışmalarının bitmesinden sonra toplanması beklenen genel kurulun Ceza İnfaz Yasası ve Ceza Kanunu'nda bazı değişiklikler öngören taslak çalışmalarını ele alması bekleniyor. Çalışmaların daha sonra Adalet Komisyonundan da geçerek Meclis'e geleceği belirtiliyor.
NE OLMUŞTU?
MHP, 19 Mayıs 2018 tarihine kadarki suçlara ilişkin 5 yıl şartlı indirim öngören kanun teklifini 24 Eylül'de TBMM Başkanlığına sundu. MHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, MHP Grup Başkanvekilleri Erkan Akçay ve Erhan Usta ile MHP milletvekillerinin imzasını taşıyan teklif, "Bazı Suçlarla İlgili Ceza Sürelerinden Şartlı İndirim ile Tutuklu ve Hükümlülerin Salıverilmesine Dair Kanun Teklifi" adını taşıyor. Toplam 8 maddeden oluşan teklifte, FETÖ, PKK ve diğer terör örgütleri ile çocuk istismarı ve kadın cinayetleri mahkûmları kapsam dışında tutuldu.