Sosyal konut projesine başvuru sayısı 2 milyonu aştı! TOKİ ucuz konutta kuralar ne zaman çekilecek?
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Eylül'de açıkladığı Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde başvurular başladı. Kısa süre içerisinde başvuru sayısının 2 milyonu aştığı proje kapsamında iki yıl içinde 250 bin konut, 100 bin konut imarlı arsa ve 10 bin işyeri satılacak. Tarihi projenin hem başvuru süreci hem de sonrasına ilişkin tüm merak edilenler 25 soru ve cevapta toplandı.
Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi başladı. 2 yılda 250 bin konut, 100 bin konut imarlı arsa ve 10 bin işyeri satılacak. Sayı 5 yılda 500 bin konut, 250 bin arsa ve 50 bin işyerine çıkacak.
Dar gelirli vatandaş, kira öder gibi ev ya da işyeri sahibi olacak. İsteyen de altyapısı hazır arsa alıp evini kendi yaptıracak. Toplam yatırım bedeli 900 milyar TL olan dev projede konutlar için başvuru süreci 14 Eylül'de başladı. Arsa ve işyeri için de 10 Ekim'de başlayacak.