İşte Togg böyle üretiliyor! Gemlik Kampüsü'nden ilk görüntüler: Her adımda robotlar var!

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:

Türkiye'nin ilk yerli ve milli elektrikli otomobili Togg, geçtiğimiz günlerde Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen törenle banttan indi. Muhalefet partisi temsilcilerinin, "Yapamazlar, fabrika nerede" diyerek aşağılamaya çalıştığı Gemlik Kampüsü'nden Togg'un üretim aşamasına ilişkin detaylı bir video paylaşıldı. Görüntülerde saniye saniye aracın nasıl yapıldığı gösterilirken, robotik çalışmalar dikkat çekti. İşte Türkiye'nin otomobilinin A'dan Z'ye yapım aşaması!

İşte Togg böyle üretiliyor! Gemlik Kampüsü'nden ilk görüntüler: Her adımda robotlar var! 1

Türkiye'nin ilk yerli ve milli elektrikli otomobili TOGG, Cumhuriyet'in 99. yıl dönümü olan 29 Ekim'de banttan indirildi ve tüm Türkiye'ye tanıtıldı.

İşte Togg böyle üretiliyor! Gemlik Kampüsü'nden ilk görüntüler: Her adımda robotlar var! 2

TOGG NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK?

Başkan Erdoğan, Togg'un seri üretim bandından indirilen ilk aracını tanıttı ve açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Ülkemizin ilk yerli ve milli otomobil markası Togg'u Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıl dönümüne yakışır şekilde 29 Ekim'de banttan indirdik. Şubat ayında satışı, Mart ayı sonunda teslimi başlayacak." dedi.

İşte Togg böyle üretiliyor! Gemlik Kampüsü'nden ilk görüntüler: Her adımda robotlar var! 3

Buna göre; Togg, Şubat ayında satışa çıkacak ve Mart ayı sonunda sahibine teslim edilecek.

İşte Togg böyle üretiliyor! Gemlik Kampüsü'nden ilk görüntüler: Her adımda robotlar var! 4

İşte Togg böyle üretiliyor! Gemlik Kampüsü'nden ilk görüntüler: Her adımda robotlar var! 5

TOGG FİYATI NE KADAR OLACAK?

ÖTV dilimine göre hesaplandığında Togg'un C-segment SUV modelinin 900 bin lira civarında olması bekleniyor.

İşte Togg böyle üretiliyor! Gemlik Kampüsü'nden ilk görüntüler: Her adımda robotlar var! 6

Ekim sonu itibariyle seri üretime geçmeye başlanacak olan Togg, satışa Şubat 2023'te çıkacak.

İşte Togg böyle üretiliyor! Gemlik Kampüsü'nden ilk görüntüler: Her adımda robotlar var! 7

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TOGG FİYATINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Başkan Erdoğan, katıldığı canlı yayında Togg fiyatına ilişkin, "Fiyatı şimdiden hemen sormaya başladılar. Gemlik Kampüsü açılışında net bir cevap vermiştim. Togg satışa sunulduğunda rekabetçi olacak. Kendi sınıfındaki araçlarla rekabet edebilecek. Mart ayında yollara çıkmadan önce fiyat tespitini yapıp ona göre adımımızı atacağız. A'dan Z'ye her şeyini o zaman konuşacağız." ifadelerini kullandı.

İşte Togg böyle üretiliyor! Gemlik Kampüsü'nden ilk görüntüler: Her adımda robotlar var! 8

TOGG ÖZELLİKLERİ

200 beygirlik ve 400 beygirlik iki versiyon sunan C-SUV modelinde arkadan itişli, dört tekerlekten çekişli, iki motorlu ve tek motorlu olacak şekilde farklı opsiyonlar mevcut.

İşte Togg böyle üretiliyor! Gemlik Kampüsü'nden ilk görüntüler: Her adımda robotlar var! 9

Pil paketleri de içeriğine göre değişecek olan araç, iki farklı menzil seçeneği sunacak (300-500 km).

İşte Togg böyle üretiliyor! Gemlik Kampüsü'nden ilk görüntüler: Her adımda robotlar var! 10

TOGG otomobillerin son hızı 180 km/s olacak. TOGG, 200 beygir ve 400 beygir güç seçenekleri ile satışa sunulacak.

İşte Togg böyle üretiliyor! Gemlik Kampüsü'nden ilk görüntüler: Her adımda robotlar var! 11

200 beygirlik motorun 0-100 hızlanması 7,6 saniye 400 beygir güç ile üretilecek olan 4 çeker motorun 0-100 km hızlanması ile 4,8 saniye olacak.

İşte Togg böyle üretiliyor! Gemlik Kampüsü'nden ilk görüntüler: Her adımda robotlar var! 12
İşte Togg böyle üretiliyor! Gemlik Kampüsü'nden ilk görüntüler: Her adımda robotlar var! 13
İşte Togg böyle üretiliyor! Gemlik Kampüsü'nden ilk görüntüler: Her adımda robotlar var! 14
İşte Togg böyle üretiliyor! Gemlik Kampüsü'nden ilk görüntüler: Her adımda robotlar var! 15