Türk kahvesi, cezvede hazırlanır ve filtresiz olarak küçük fincanlarda servis edilir. Peki, dünyanın farklı ülkelerinde ne tür kahveler içilir? İşte farklı kahve gelenekleri... Kaffeost - Finlandiya Finlandiya'da sıcak kahvenin üzerine peynir parçaları koyma geleneği sürdürülüyor. Yuanyang - Malezya Soğuk ya da sıcak olarak servis edilen kahve, siyah kahve, Hong Kong stili sütlü çay, siyah çay ve süt karışımı şeklinde içiliyor. Flat White - Avusturya Latteye benzeyen bu içecek, hacim olarak biraz daha küçüktür. Bir fincan espresso üzerine süt köpük dökülerek yapılır. Frappé - Yunanistan 1957'de bir Nescafe temsilcisi tarafından icat edilen frappé, Yunanistan'da, süt köpüğünün içine koyulan buzlu kahveden oluşan popüler bir yaz içeceğidir. Espresso Romano - İtalya Gerçek bir İtalyan espressosu, java kahvesinin lezzetini ortaya çıkaracağı söylenen bir dilim limonla birlikte içilir. Cà phê đá - Vietnam Çok tatlı ve çok sert olduğu bilinen bu buzlu Vietnam kahvesi, kahvenin bir fincan yoğun kıvamlı süt içine konulup buzla birlikte servis edilmesi şeklinde hazırlanır. Café de Olla - Meksika Piloncillo (rafine edilmemiş şeker kamışı şekeri) içeren geleneksel Meksika kahvesi, tarçın çubuğuyla pişirilir ve kahvenin tadını ortaya çıkardığı düşünülen kil bardağında servis edilir. Café Touba - Senegal Gine biberi ve bazen de karanfille tatlandırılan bir içecektir. Baharatlar kahve çekirdekleri ile karıştırılır ve kavrulur, daha sonra öğütülür, filtrelenir. Cafezinho - Brazil Espressoya benzeyen bir içecektir. Aradaki tek fark, kahvenin şekerle demlenmesidir. Cafe Bombon - İspanya Kahveyi şekerli sevenlere hitap eden bir içecektir. İspanyol kahvesi, koyu ve şekerlidir, kahvenin içine yoğun süt karıştırılarak hazırlanır. İrlanda kahvesi Bir kahve kokteyli olan bu içecek, sıcak kahve, İrlanda viskisi, şekerden oluşur ve üzeri kalın bir kremayla kaplanır. Wiener Mélange - Avusturya Kapuçinoya benzeyen bu içecek, köpük haline getirilmiş süt, çırpılmış krema ve kakao tozu ile kaplanmış espressodur. Café au lait - Fransa Fransızlar sabahları süt ve taze demlenmiş kahve içmeyi seviyorlar. Kahve, içine kruvasan bandırmanın kolaylaşması için büyük fincanda servis ediliyor. Baharatlı kahve - Fas Koyu kıvamlı kahve; kakule, karabiber, tarçın, karanfil gibi sıcak baharatları bir araya getiren kokulu karışımdır. Café Cubano - Küba Küçük fincanda servis edilen bu sert kahve, espressonun şekerle karışımından oluşur.