Sudan’daki darbede son dakika gelişmesi! Ülkede 2 yıllık geçiş dönemi başlatıldı
Sudan Savunma Bakanı Yüksek Askeri Konseyin yönetime el koyduğunu açıkladı. Sudan Savunma Bakanı yaptığı açıklamada, "Devlet Başkanı El Beşir tutuklandı." dedi. RUSYA'DAN FLAŞ SUDAN AÇIKLAMASI - İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
Sudan Savunma Bakanı Yüksek Askeri Konseyin yönetime el koyduğunu açıkladı. Sudan Savunma Bakanı yaptığı açıklamada, "Devlet Başkanı El Beşir tutuklandı." dedi.
Sudan Savunma Bakanı Avad bin Avf, ordunun ülke yönetimine el koyduğunu ve 2 yıllık geçiş döneminin başladığını duyurdu.
Avf, devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, Sudan Yüksek Askeri Konseyinin yönetime el koyduğunu ve Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir'in tutuklandığını duyurdu.
Anayasanın askıya alındığını, Başbakanlık, Meclis ve eyalet yönetimlerinin de feshedildiğini belirten Avf, 2 yıllık bir geçiş döneminin başladığını kaydetti.
Avf, ülkede 3 aylık olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini söyleyerek ülke genelinde 1 ay boyunca saat 19.00'dan sonra sokağa çıkma yasağı getirildiğini ifade etti.
Avf ayrıca geçiş dönemi sonunda seçimlerin yapılması ve yönetimin barışçıl bir yolla devredilmesi için uygun ortamı oluşturacakları sözünü verdi.
Sudan, 19 Aralık 2018'den bu yana hayat pahalılığının protesto edildiği ve Ömer el-Beşir'in görevi bırakmasının istendiği gösterilere sahne oluyordu.
Cumartesi günü yeniden alevlenen protestoların ardından Sudan ordusu bu sabah önemli devlet kurumlarını kuşatmış, iktidardaki Ulusal Kongre Partisi liderlerini gözaltına almaya başlamıştı
ORDU KARARGAHINDA SİLAH SESLERİ DUYULDU
Sudan'ın başkenti Hartum'daki Genelkurmay Başkanlığı karargahında silah sesleri duyuldu. Karargahın çevresinde bulunan görgü tanıkları, silah seslerinin birkaç dakika sürdüğünü belirtti. Silah seslerinin bir çatışmadan mı yoksa ordunun iktidara el koyduğu yönündeki haberlerin sevinç ifadesinden mi kaynaklandığı bilinmediği kaydedildi.