Münbiç'teki patlamadan fotoğraflar
Giriş Tarihi: Son Güncelleme:
Suriye'nin Münbiç kentinde ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin devriye gezdiği bölgenin yakınlarında meydana gelen intihar saldırısında 2'si ABD askeri, 14 kişi öldü.
Münbiç'te kentinde ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin devriye bölgesinin yakınlarında intihar saldırısı meydana geldi.
Yerel kaynaklar, yaralananlar arasında ABD askerlerinin de bulunduğunu açıklarken, ABD'ye ait bir helikopterin yaralı askerleri tahliye ettiği öğrenildi.
Halep'in Münbiç ilçesi, Ağustos 2016'dan bu yana YPG/PKK'nın işgalinde bulunuyor. ABD, ilçenin DEAŞ'tan temizlenmesinin ardından YPG/PKK'lıların ilçeyi terk edeceğini sözünü vermişti. Taahhütün yerine getirilmediği uzun sürenin ardından Türkiye ve ABD, 2018'in Haziran ayında Münbiç yol haritasında uzlaşmıştı. Plan çerçevesinde Türkiye ve ABD, ilçede ortak devriyelerini sürdürüyor.