A HABER GALERİ
Dünyanın konuştuğu video! İbiza'da dans eden kişi İngiltere'nin yeni başbakanı Rishi Sunak mı? Tartışma konusu oldu
İngiltere'nin yeni başbakanı Rishi Sunak son birkaç gündür gündemi oldukça meşgul ederken sosyal medyada paylaşılan bir video sosyal medyayı salladı. İbiza'da çekilen dans videosundaki kişinin Rishi Sunak olduğu iddia edildi. Bazı sosyal medya kullanıcıları Sunak olduğunu belirtirken bir kısım görüntülerin fake olduğunu dile getirdi.
İngiltere, son günlerde sadece 44 gün tahtta kalan Demir Leydi Liz Truss'ın istifasını konuşuyor. Truss'ın yerine gelen isim ise eski Maliyet Bakanı Rishi Sunak oldu.
Dün görevine başlayan ve açıklamalarda bulunan Sunak'a ait olduğu iddia edilen görüntüler sosyal medyada tartışma konusu oldu.
Paylaşılan görüntülerde Sunak'ın yıllar önce İspanya İbiza'da dans ederken çekilmiş videosu olduğu iddia edilirken, gönderinin altına onlarca yorum yapıldı. Dans edilen eğlence mekanının sahibi Wayne Lineker, bu görüntüleri "Sunak, İbiza'daki kalabılığı kendisine oy versin diye ikna etmeye çalışıyor" notuyla paylaştı.
Video kısa sürede viral olurken, görüntünün fake olduğu da iddia edildi. Bazı sosyal medya kullanıcıları Rishi Sunak'ın dans videosu diye paylaşım yaparak tiye alırken, bazıları da görüntülerin gerçek olmadığını söyleyerek Rishi'yi savundu.
İngiltere Kralı 3. Charles'tan bile daha zengin olan Rishi Sunak, ünlü ve sosyetik pek çok ismin gittiği yerlere sıklıkla gidiyor.
Sunak'ın bu görüntüleri geçtiğimiz aylarda dans videolarıyla gündemi oldukça meşgul eden Finlandiya Başbakanı Sanna Marin'i akıllara getirdi. Marin, sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine çıkan görüntüleri için gözyaşları içinde özür dilemişti.
Rishi Sunak 12 Mayıs 1980 doğumlu Britanyalı siyasetçidir. Şubat 2020'den beri Birleşik Krallık'ın Hazine Şansölyesidir. Muhafazakâr Parti üyesi olan Sunak, Temmuz 2019 ile Şubat 2020 tarihleri arasında Hazine Bakanlığı'nda baş sekreterlik yapmıştır. 2015 genel seçimlerinden beri parlamentoda Richmond (Yorks) milletvekilidir.
2001 ile 2004 yılları arasında Goldman Sachs'ta çalıştı. 13 Şubat 2020-5 Temmuz 2022 tarihleri arasında Hazine Bakanı olarak görev aldı.
Temmuz ayında Sunak, Başbakan Boris Johnson'ı eleştirerek istifa ettiğini açıklamıştı. Maliye Bakanı Rishi Sunak, Twitter üzerinden yayınladığı ve Boris Johnson'a yazdığı istifa mektubunda "Ülkemiz çok büyük zorluklarla karşı karşıya. Halk haklı olarak hükümetin düzgün, yetkin ve ciddi bir şekilde yürütülmesini bekliyor. Bu standartların uğrunda savaşmaya değer olduğuna inanıyorum ve bu yüzden istifa ediyorum" açıklamasını yapmıştı.