Bulgaristan’da camiye saldırı
Başkent Sofya'da tek olan ve Osmanlı döneminden miras kalan Banya Başi Camii'ne akli dengesi bozuk bir kişi zarar verdi.
Başkent Sofya'da tek olan ve Osmanlı döneminden miras kalan Banya Başi Camii'ne akli dengesi bozuk bir kişi zarar verdi.
Konuya ilişkin açıklama yapan Sofya Bölge Müftüsü Mustafa İzbiştali, saldırının kimliği henüz açıklanmayan ve Bulgaristan'a kaçak yollardan girdiği tahmin edilen Suriye uyruklu bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti. İzbiştali, saldırganın gece yarısı caminin kapısının kilidini kırarak içeri girdiğini, caminin iki camını kırdığını ve başka maddi hasarlar verdiğini söyledi.
Polis yetkilileri, caminin yanından geçen bir ekibin içerden gelen gürültüden şüphelenerek camiye girdiğini, saldırganı suçüstü yakaladığını ve karakola götürdüğünü bildirdi.
"Olay son derece rahatsızlık verici. Polisin çalışmalarını takdirle karşılıyoruz" diyen İzbiştali, ortada din temelli bir nefret girişiminin söz konusu olmadığını vurguladı. Saldırganın sabıkasının bulunduğuna işaret eden İzbiştali, kişinin tutukluluk süresinin 72 saata kadar uzatılabileceğini ve bu süre zarfında saldırgana karşı gerekli yasal prosedürlerin uygulanabileceğini söyledi.