Atme kampında yaşam

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak İdlib'in Atme kasabasında kurdukları çadırlara yerleşen 60 bin Suriyeli, yaşam mücadelesi veriyor.

Atme kampında yaşam 1

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak İdlib'in Atme kasabasında kurdukları çadırlara yerleşen 60 bin Suriyeli, yaşam mücadelesi veriyor.

Atme kampında yaşam 2

Hatay sınırı yakınındaki kampta kalan Suriyeliler, hava sıcaklıklarının artmasıyla içecek su dahi bulmakta zorlanıyor. Suriyeliler, su aramak için için kilometrelerce yürüyor.

Atme kampında yaşam 3

Havaların ısınmasıyla haşerelerin de çoğaldığı bölgede, insanlar temizlik ve ilaç bulma konusunda da sıkıntı çekiyor.

Atme kampında yaşam 4

Suriye'nin İdlib kentinden sekiz kişilik ailesiyle gelen Hasan Hacı Yusuf (48), üç yıldır kaldıkları çadırda yaşamın oldukça zor olduğunu anlatarak, şunları söyledi:

Atme kampında yaşam 5

"Türkiye'nin yardımlarıyla ayakta kalıyoruz. Türkiye'ye teşekkür ederiz. Burada elektrik, gıda, su ve temizlik ihtiyaçlarımız bulunuyor. Çocuklarımız hasta oluyor. Su gibi hayati önem arz eden şeyi bile bulamıyoruz. Yaz geldi kaynaklar da kurumaya başladı. Daha zor günler bizi bekliyor. Yardımların artmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sonsuz teşekkür ederiz. Allah ondan razı olsun."

Atme kampında yaşam 6

Suriye'nin Hama kentinden 11 kişilik ailesiyle Atme kampına gelen İbrahim Zerzuri de ülkedeki çatışmalarda kardeşini kaybettiğini belirtti.

Atme kampında yaşam 7

Canlarını kurtarmak için sınıra yerleştiklerini anlatan Zerzuri, "Suriye'de hayat çok zor. Canımızı kurtaralım derken, şimdi de su, gıda, sağlık gibi dertlerin içine düştük. Havalar ısındı. Çadırların içerisinde kalamıyoruz" dedi.

Atme kampında yaşam 8

Zerzuri, Suriye'de herkesin yardıma muhtaç olduğunu, bu dramın artık dünyanın görmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Atme kampında yaşam 9
Atme kampında yaşam 10