Ateş karıncaları Avustralya'da tehlike saçıyor
Avustralya'nın Queensland eyaletinde hızla çoğalan kırmızı ateş karıncalarının ülke geneli için tehlike oluşturduğu bildirildi
Avustralya'nın Queensland eyaletinde hızla çoğalan kırmızı ateş karıncalarının ülke geneli için tehlike oluşturduğu bildirildi
Avustralya'daki ABC televizyonu tarafından yayımlanan, Ulusal Kırmızı Ateş Karıncalarını Yok Etme Programının raporuna göre, 2001'de Güney Amerika'dan gelen gemilerle ülkeye giren kırmızı ateş karıncaları, ülke için vahşi tavşanlar, dev kara kurbağaları ve tilkilerden daha fazla tehlike arz ediyor.
Raporda, ölümcül ısırığa sahip istilacı ateş karıncalarının yok edilmesi için zamanın hızla daraldığına işaret edilerek, Queensland'ın güneydoğusu ve Yeni Güney Galler eyalet sınırına 50 kilometre mesafeye kadar yayılan kırmızı karıncalara karşı önlem alınmadığı takdirde bu türün ülkenin tümüne yayılabileceğine dikkat çekildi.