ABD'li senatörler Türkiye'nin gücünden endişeli: Durdurun
Askeri teknoloji alanında attığı yerli ve milli atılımlarla dünyanın dilinden düşmeyen Türkiye, ABD'de yine gündem oldu. Rusya'dan alınan S-400 füzeleriyle gücüne güç katan Türkiye, İHA ve SİHA'larını dünya piyasasına sunarak büyük bir ilgiyle karşılaştı. Türkiye'nin gücüne yönelik endişelerini dile getiren ABD'li senatörler, bir kez daha harekete geçti. İşte detaylar
Özellikle Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'da işgalci Ermenistan kuvvetlerine karşı elde ettiği zaferde tartışılmaz başarısının sık sık öne çıkarıldığı Türk SİHA'ları, aylardır tüm dünyada analizlere konu oluyordu.
SENATÖRLERDEN SKANDAL ÇAĞRI
Başta ABD medyası olmak üzere onlarca küresel yayın tarafından "Türkiye'nin askeri alandaki teknolojik başarısı, yeni nesil savaşların da seyrini değiştirecek" ifadeleriyle Türkiye'nin sarsılmaz bir bölgesel güç haline geldiğini ifade eden analizler, bir kez daha ABD Senatosu'nda tedirginlik yarattı.