ABD'de OHAL ilanı! New York'u sel aldı alarm verildi
Geçtiğimiz haftadan bu yana yağışlı havanın etkili olduğu New York'ta olağanüstü hal ilan edildi. Bölgede yağışların zemini doldurduğu ve bu yüzden sel baskını ihtimalinin arttığı belirtilirken, birçok araç yolda kaldı ABD'liler yükselen sularla mücadele etti.
ABD'nin New York eyaletinde, birkaç gündür etkili olan yağışlar şiddetini artırırken, daha geniş çapta önlemler için olağanüstü hal ilan edildi.
New York Valisi Kathy Hochul, geçen haftayı genel olarak yağışlı geçiren New York'ta, şiddetini artıran ve bazı hatlarda metro ulaşımını engelleyen yağmur sularıyla mücadele etmek için olağanüstü hal kararı alındığını açıkladı.
Brooklyn bölgesinde yaşanan su baskını nedeniyle 4 metro hattında seferler aksarken, New York Büyükşehir Ulaşım İdaresi (MTA) "metro hizmetinin son derece sınırlı olduğunu, bazı istasyonlardaki seferlerin durdurulabileceğini" duyurdu.