Otellerde tasarruf dönemi başlıyor | Tabaklar küçülecek ve ilk hedef yüzde 30’luk tasarruf

Otellerde 'Turuncu Bayrak' uygulamasıyla israfın önüne geçilecek. İlk hedef yüzde 30'luk tasarruf sağlamak olacak. Daha sonra ise yüzde 70'lere varan isaf önlenecek. Çocuklar için ayrı, yetişkinler için ayrı programlar uygulanması planlanırken, tabaklar küçülecek. 5 yıldızlı bir otelin sezonda ortalama 30 milyon liralık mutfak harcaması yaptığı ve bu paranın 3 milyon lirasının gıda israfıyla boşa harcandığı belirtildi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen sıfır atık projesi gibi çevre dostu hareketler tüm ülke geneline yayılıyor. Gıda Dostu Derneği'nin gıda israfının önlenmesi ve gıdanın korunması amacıyla otellerde başlattığı "Gıda Dostu Turuncu Bayrak" uygulaması, giderek büyüyor. "Afiyet olsun, israf olmasın" sloganıyla başlatılan uygulama, otellerdeki israfın önemli ölçüde önüne geçiyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.