Otellerde tasarruf dönemi başlıyor | Tabaklar küçülecek ve ilk hedef yüzde 30’luk tasarruf
Otellerde 'Turuncu Bayrak' uygulamasıyla israfın önüne geçilecek. İlk hedef yüzde 30'luk tasarruf sağlamak olacak. Daha sonra ise yüzde 70'lere varan isaf önlenecek. Çocuklar için ayrı, yetişkinler için ayrı programlar uygulanması planlanırken, tabaklar küçülecek. 5 yıldızlı bir otelin sezonda ortalama 30 milyon liralık mutfak harcaması yaptığı ve bu paranın 3 milyon lirasının gıda israfıyla boşa harcandığı belirtildi.
- Ekonomi
- Sabah
- Giriş Tarihi: 12:07 | 19.03.2021
- Güncelleme Tarihi: 12:08 | 19.03.2021
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen sıfır atık projesi gibi çevre dostu hareketler tüm ülke geneline yayılıyor. Gıda Dostu Derneği'nin gıda israfının önlenmesi ve gıdanın korunması amacıyla otellerde başlattığı "Gıda Dostu Turuncu Bayrak" uygulaması, giderek büyüyor. "Afiyet olsun, israf olmasın" sloganıyla başlatılan uygulama, otellerdeki israfın önemli ölçüde önüne geçiyor.